Upplev mer

Bär och svamp

Stora Fjäderägg har många soltimmar och förgylls från sensommaren med bär och svamp!

Fågelstation

I fyrmästarbostaden huserar Västerbottens ornitologer som vår och höst räknar och ringmärker flyttfåglar. Den som vill ta del av ornitologernas arbete gör bäst i att besöka Stora Fjäderägg från mitten av augusti till vandrarhemmet stänger i mitten av september.

Vandring runt Stora Fjäderägg

Skriften Stora Fjäderägg – En fjällvidd mitt i Havet guidar dig runt på öns 2,5 km långa vandringsled. Längs stigen finns små informationsplatser där du lär dig mer om öns rika kultur och naturhistoria.

Fågelskådning

Stora Fjäderägg är en perfekt utpost för den som vill se flyttfåglar under vår och höst. Många östliga arter passerar här under sin migration och fågelstationen har haft glädje att ringmärka många för Sverige ovanliga arter!

Naturvärden

Holmöarnas landskap är väldigt påverkat av inlandsisen och har fortfarande en landhöjning på ungefär 10 mm per år. Du kan alltså med dina egna ögon följa landhöjningen över något decennium. Öarnas stora klapperstensfält är även de ett resultat av inlandsisen som tillsammans med havsvågorna skapat de stenformationer som gett ön sitt namn – Det fårade ägget.

Sol och bad

Njut av skärgårdens möjligheter till sol och bad på en egen klippa eller den lilla stranden i hamnen.

Se tillgänglighet och boka. Från 250 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.