Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. STF drabbas precis som hela samhället av coronakrisen. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Stensdalen Fjällstuga

Tips

På vintern är det fantastiskt att åka längs ån och upptäcka små porlande vakar och härliga lunchplatser. På sommaren kan du se fina orkidéer och på hösten finns det många kantareller att plocka i området. Platsen är ett gammalt sameviste där samerna förr i tiden drev skola. Än idag finns torvkåtor kvar i området och spår av rengärden i björkskogen.

Stensdalsstugan ligger i väglöst land, 13 km väster om Vålådalen i Vålådalens naturreservat och i Handöldalens sameby. Från stugan kan du göra utflykter till Lillstensdalfjället, Storstensdalen och Östra Bunnerskalet. Nere vid Stensån kan du få se strömstarar som dyker ner mot botten och söker föda i det strömmande vattnet. Stensån är även perfekt att doppa sig i efter ett hett bastubad, både sommar som vinter.

FÖRBETALA BOENDE I STF FJÄLLSTUGA

För att få bästa pris kan du förbetala en ospecificerad sovplats.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.