STF Steninge kuststation

Mer om STF Steninge kuststation

Oavsett om du tycker om att vara aktiv eller bara vill ta det lugnt och övernatta nära havet är Steninge kuststation stället för dig. Naturen runt oss är omväxlande sand, strandäng och lätt klippterräng. Bara tvärs över vägen når du Steningekustens naturreservat där du kan strosa, bada, vila och varva ned. Med vågornas brus i bakgrunden och den obrutna horisonten i blickfånget får du den skönaste inramningen för din stund vid havet.

Klimatsmart matutbud, världsmästar-baren & plätteriet

Vi serverar en klimatsmart frukostbuffé med huvudsakligen lokala produkter, bland annat nybakat bröd, hemgjord smoothie, ekologiska ägg och inte minst våra grötvarianter som tillagas av självaste grötvärldsmästaren; Per Carlsson. Det finns också möjlighet att boka ”dagens klimat-smarta middag” ( 2-rätters) i förväg. Under högsäsong är vårt fik med känsla av ”mormors kök” öppet och då serverar vi även dagens lunch och hembakt fika - allt med vegetarisk inriktning och vi har ofta även veganska alternativ. Vårt populära plätteri är öppet från midsommardagen till första veckan i augusti.

En solig sommarkväll kan du köpa med dig en supékorg med utvalda närproducerade godsaker som du kan avnjuta samtidigt som du ser solen gå ned i Kattegatts vågor.

Hållbarhet och omtanke genomsyrar vår verksamhet

I ett charmigt före detta badhotell från 1930-talet finns totalt femton rum. Rummen är personligt inredda, i ljusa färger och några har utsikt mot havet och stranden. Duschar och toaletter är nyrenoverade (helkaklade). Våra gemensamhetsutrymmen (stor trevlig matsal, sällskapsrum med bibliotek samt kaféet) är alla smakfullt inredda med en twist av halländsk kultur och tradition. Den underbara trädgården inbjuder till både aktivitet och vila.

Steningekustens naturreservat och bokskogsnjutning i Skipås naturreservat

Bara 200 meter från kuststationens härliga trädgård ligger Steninge strand, men både strandbad och pir som är populära bland krabbfiskare och fina klipphällar. Vi hyr ut kajaker och SUP. Förmedlar också MTB-cyklar.

Steningekustens naturreservat startar 250 meter västerut från vår kuststation och här finns fantastiska möjligheter till kustvandring utmed Kattegatt. I Steninge kuststations upplevelseutbud finns förslag på sköna utflykter. Är du mer äventyrlig kan du testa en tvådagarsvandring utmed havet hela vägen mellan Falkenberg och Halmstad och sova en natt på Steninge kuststation, som ligger precis mittemellan dessa båda kuststäder.

En speciell vandringstur är solnedgångsturen från Särdals livräddningsstation till Steninge strand som, om vädret tillåter, genomförs med solnedgången i Kattegatt i blickfånget. En mysig kvällspicknick kan avnjutas på egen klipphäll medan solen sakta doppar sig i havshorisonten.

Vill du hellre färdas på vattnet i kajak eller på SUP så kan du hyra det hos oss. Den vackra naturen runt Steninge har inspirerat diktaren och trubaduren Alf Hambe, som fortfarande är bosatt i Steninge, att skriva om den trakt som han fantasirikt kallar för Ingeland, Havriket och Molom.

Gäster som vill ha omväxling från kustmiljön kan hitta härliga stigar för vandring, löpning eller cykling i bokskogen uppe på åsen öster om kuststationen.
Kuststationen ligger precis utmed Sveriges första nationella cykelled; Kattegattleden och vi välkomnar gärna cykelburna gäster.

Ett annat utflyktsmål som vi varmt rekommenderar är Mjellby konstmuseum som bland annat har en fast utställning av Halmstadgruppens konstnärer. Museet har också bra kreativ barnverksamhet.

Det går bra att komma senare än incheckningstiden, bara du hör av dig.

Du kan få ytterligare service hos oss:
Utlåning strykjärn - ingen kostnad
Utlåning hårtork - ingen kostnad
Babysäng på beställning - ingen kostnad

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.