Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Station Linné

Fantastiskt läge mitt i södra Ölands naturliv

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Vid porten till Alvaret på Öland ligger Station Linné. Här bedrivs världsledande forskning om blommor, insekter och Alvarets natur. Välkommen att bo i en miljö som skapar unika förutsättningar för spännande möten.

Läs mer

Att bo på Station Linné på Öland ger en perfekt och lugn bas för att uppleva Ölands fantastiska natur. Här bor du alldeles intill Stora Alvarets vidder och Mittlandsskogens lummiga grönska.
 
Station Linné har funnits sedan 1963 och är en internationellt arbetande forskningsstation som producerar vetenskapliga resultat i världsklass. Här bedrivs forsknings- och utbildningsverksamhet och stationen är värd för många forskare, vilka bedriver sina fältstudier här.
 
Det är detta som, tillsammans med det enastående läget, gör Station Linné till ett alldeles speciellt boende. Våra 28 nyrenoverade rum är fördelade på enkel- och dubbelrum, alla med privat dusch och toalett. Möjlighet finns att addera frukost, lakan och handdukar samt avresestäd. I vårt välutrustade gemensamhetskök finns allt du behöver för att tillaga egna måltider som du sedan kan njuta av i vår mysiga matsal med härlig utsikt över trädgården.
 
Dagtid har vi öppet i vårt café, och i vår butik hittar du en mängd fina Ölandsprodukter, böcker och ett stort utbud av entomologiskt material för den insektsintresserade.

Alldeles inpå knuten utgår flera vandringsleder som är några av landets i särklass intressantaste just med anledning av den unika naturen och artrikedomen. Härifrån kan du utforska Öland på egen hand eller kanske följa med på någon av våra av våra spännande naturguidningar. Sommarens program innehåller bland annat orkidévandring, skogsbad, fjärilsvandring, mystik i mörkret eller en historisk guidning i Gamla Skogsby. Läs hela programmet på vår webb och förboka för att säkert få plats.
 
Varmt välkommen!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Skogsby 161
  386 93 Färjestaden

  Hitta till boendet
  Ta tåget till Kalmar Central och sedan buss till Skogsby, hållplatsen Ölands Folkhögskola. Resan tar ungefär 40 minuter, inklusive ett byte vid Ölands Köpstad. Från Ölands Folkhögskola följer du väg 136 söderut i 1 kilometer innan du är framme på STF Station Linné.
   
  Under sommaren är ett alternativ att hyra cykel på Kalmar Central och ta cykelfärjan från Skeppsbron, 500 meter från järnvägsstationen, till Färjestaden. Hyrcykeln kan lämnas på flera platser runt om på Öland. Från hamnen är det knappt 6 kilometer till STF Station Linné.
   
  Om du vill vandra till oss kan du gå Mörbylångaleden som startar vid Ölands Turistbyrå, precis vid Ölandsbrons fäste. Den första etappen är 18 kilometer och slutar på STF Station Linné.
  Besök www.kalmarlanstrafik.se för att se de exakta tiderna för buss och färja.
   
  Kommer du med bil så kör av E22 till väg 136 och passera över Ölandsbron. Tag andra avfarten till höger (söderut) på väg 136 mot Mörbylånga och Ottenby. Fortsätt förbi ICA Almérs och genom byarna Torslunda och Skogsby.
   
  Cirka en kilometer söder om Ölands Folkhögskola, som ligger längst söderut i Skogsby, ser du vår skylt på vänster sida av vägen. Sväng av mot vänster och parkera framför stationen. Stig ur bilen och njut av utsikten över Kalmarsund.

  Här finns fri parkering samt möjlighet att mot avgift ladda elbil.

  GPS-koordinater:

  N56.619291°, E16.498338°

  Kontakt:

  +46 48530226 boende@stationlinne.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  10-15

  Antal rum

  28

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Station Linné

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  STF:s hållbarhetslöfte utgör en viktig grund för vårt arbete. Vid sidan av detta finns det ytterligare några saker med vårt hållbarhetsarbete att framhålla:

  Genom forskningen som bedrivs på Station Linné gynnar vi Ölands unika natur. De långa forskningsserier som finns ger unika kunskaper om miljö- och klimatförändringar.

  Vårt arbete bidrar till en hållbar framtid. All verksamhet syftar till att gynna den biologiska mångfalden.

  I mer än 20 år har en av stationens inriktningar varit att sprida kunskap och intresse kring Ölands unika natur och växtliv. Det gör vi genom guidade vandringar, temadagar och genom att ta emot skolklasser och barngrupper.

  Vi är mycket försiktiga med vattenförbrukning. Grundvattnet på Öland är en begränsad tillgång. Grundorsaken till detta är en kombination av geologi, topografi och avvattning genom diken och kanaler.

  Vi verkar i samklang med de gröna näringarna. Mörbylångadalen som breder ut sig strax nedanför landborgskanten utgör ett av vårt lands allra bördigaste jordbruksområden. Här finns många stora och framgångsrika jordbruk.

  Vi verkar med respekt gentemot UNESCO:s världsarv Södra Ölands Odlingslandskap vilket vi gränsar till.

  Vandringstips

  Signaturled Öland

  Tack vare det annorlunda odlingslandskapet är hela södra Öland sedan år 2000 världsarvsklassat av UNESCO. Öns geografiska läge, kalkberggrunden och det milda klimatet har tillsammans med människans påverkan skapat dessa förutsättningar. Genom det karga och vackra världsarvet löper Mörbylångaleden, som är vår signaturled.

  Vandringsleder i Sverige

  Det finns fantastiska vandringsleder i Sverige från norr till söder. Här presenteras leder som passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

  Hållbara vandringstips

  Det är många som insett att vandring är ett utmärkt sätt att upptäcka Sverige. Allt fler ger sig ut på skogsstigar och fjällvidder, i nationalparker och strandängar landet runt. Vi har tagit fram sex tips om hur du vandrar mer hållbart.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem i STF bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.