Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. Vi befinner oss i ett akut ekonomiskt läge och kämpar nu för att rädda vår 135-åriga förening. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Söderhamn/Växhuset Vandrarhem

Mer om STF Söderhamn/Växhuset Vandrarhem

Växthuset - Den naturliga mötesplatsen!

Vandrarhemmet ligger i södra Hälsingland och erbjuder ett boende med ekologiskt tänkande som drivkraft. Här finns även Ekocentrum, ett kunskapscentrum för hållbar utveckling.

Ingenting har lämnats åt slumpen på Växhuset. Byggnader och trädgård är designade enligt permakulturkonceptet. Vandrarhemmet Tolvan är exempelvis ett hus med tolv kanter där den nästan runda formen ger energimässiga fördelar. Med en eldstad i mitten av byggnaden värmer man lätt hela huset.

Här får du tips hur ett hållbart boende och ett uthålligt samhälle kan utformas. Du kan också aktivt delta i byggandet av vårt senaste hus; Solskeppet. Under sommaren erbjuder vi kursdagar med helpension, teori och praktik. Vår och höst kan du delta i våra retreater och återhämta dig i vår enkla och vackra miljö.

I vårt ekocentrum finns ett café i det grönskande växthuset och det ekologiska köket serverar hembakt fikabröd och vegetariska rätter lagade från grunden, så långt möjligt av produkter från trädgården. För barnen är det fritt fram att leka och ha kul och om de vill får de gärna mata hönsen. För de lite större barnen finns en spännande äventyrsskog att besöka - för dem som vågar.

Vandrarhemmet ligger vid Edesjön, som är en liten skogssjö med gott om fisk och vatten som inbjuder till bad och fiske. Här kan du låna en eka och ett metspö och prova fiskelyckan eller bara ta en roddtur i kvällssolen. En naturstig tar dig upp på Djupdalsberget. Från toppen har du milsvid utsikt över Edesjön och Ljusnans dalgång.

Om vädret tillåter är vandrarhemmet även öppet april och september, välkommen att ringa och fråga. Vi välkomnar grupper (konferens) hela året och då erbjuder vi givetvis full servering.

Växhusets ekologiska centrum: Byggnader och trädgård enligt permakulturkonceptet: Örtspiral, hönstraktor, vattenreningsdammar samt ett unikt ”Solskepp” under uppförande. Guidade visningar vissa dagar. För tider se: www.vaxhuset.se

Cykel- och vandringsleder i omgivningen, karta att låna, matsäck att köpa. Lekplats för de små. Äventyrsskog för lite större barn i vuxnas sällskap. Bad och fiskemöjligheter. Natur- och miljöstig i närmiljön. Grotta att besöka på närbeläget berg. Boule och andra spel att låna.

Konferens
Liten konferenslokal för upp till 12 personer. Mat i växthusmiljö. Internet, dataprojektor, kopiering, grupprum. Bokningsbart året runt för dagkonferenser.

Välkommen till Växhuset - ett ekologiskt centrum i Mobodarne.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.