STF Söderhamn/Rönnskär Vandrarhem

Om Rönnskär

Den idylliska miljön på Rönnskär är ett arv från lotsar, tullare och fiskare som varit öns ursprungliga befolkning. I dag är ön ett sommarparadis som erbjuder bad, fiske och en intressant kulturupplevelse.

Vandrarhemmet, som är den gamla lotsstugan, började restaureras 2007 och öppnade sommaren 2010.  De 16 bäddarna är fördelade i ett enkelrum, tre 2-bäddsrum samt tre 3-bäddsrum. De allmänna utrymmena på nedre planet består av kök (med bland annat kyl, spis, mikrovågsugn och husgeråd), dusch samt ett sällskapsrum. På det övre planet finns ett litet sällskapsrum med TV, även fritt Wifi finns. I den gamla lotsutkiken högst upp i vandrarhemmet finns ytterligare ett sällskapsrum med fönster runt om och en braskamin. Utsikten därifrån är minst sagt magnifik!
Två moderna miljötoaletter är placerade i en gemensam separat byggnad ett stenkast från vandrarhemmet. Vid havskanten finner du en vedeldad bastu med relax byggd 2015. Om du kommer med egen båt finns särskilda gästplatser anvisade i hamnen.

Om Rönnskär
På ön finns ett 40-tal hus, byggda i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Samtlig bebyggelse används idag för fritidsboende.

Lilljungfruns lotsplats förlades 1891 till Rönnskär. Att namnet blev Lilljungfruns lotsplats berodde på att det i Sverige redan då fanns en lotsplats med namnet Rönnskär i Byske, Västerbotten. Namnet Lilljungfruns lotsplats är taget från den ö som ligger i anslutning till början av inseglingsrännan till Söderhamnsfjärden och Söderhamns hamnanläggningar. Lotsverksamheten är sedan slutet av 1970-talet flyttad till Ljusne.

Upplevelseguide för Rönnskär
Här kan du läsa mer om vad du kan uppleva på Rönnskär.

Bytestid för vandrarhemmet på Rönnskär
kl 12:00.

Åk till Rönnskär med taxibåt
Bokas i samband med rumsbokningen.

Vecka 20-24 samt 34-44 kör båten på fredagar och söndagar.
Vecka 25-33 kör båten på onsdagar, fredagar och söndagar.
Avgång från Stenö brygga ca 11:00.
Vid hemresan avgår båten ca 12:00 från Rönnskär.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er