STF Söderhamn/Rönnskär Vandrarhem

Mer om STF Söderhamn/Rönnskär Vandrarhem

Söderhamns skärgård bjuder på många härliga boenden. Välj mellan vandrarhemmet i de gamla husen på Rönnskär och idylliska skärgårdsstugor på Enskär, Klacksörarna och Storjungfrun. Mera information och bokning av stugorna på Enskär, Klacksörarna och Storjungfrun hittar du under respektive boendesida här på STF.

STF Rönnskär vandrarhem på Rönnskär

Den idylliska miljön på Rönnskär är ett arv från de lotsar, tullare och fiskare som var öns ursprungliga befolkning. Från 1891 till mitten av 1970-talet var detta Lilljungfruns lotsplats. I dag är ön ett sommarparadis som erbjuder bad, fiske och en intressant kulturupplevelse. Samtlig bebyggelse används idag för fritidsboende, ca 40 hus byggda i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

Vandrarhemmet är inhyst i den gamla lotsstugan, och öppnade sommaren 2010. Här finns bekväma rum med 1-3 bäddar. De allmänna utrymmena på nedre planet består av kök med kyl, frys, spis, ugn, mikrovågsugn, kaffebryggare och husgeråd, dusch samt ett sällskapsrum. På det övre planet finns ett litet sällskapsrum med TV. I den gamla lotsutkiken högst upp finns ytterligare ett sällskapsrum med fönster runt om och en braskamin. Utsikten därifrån är minst sagt magnifik!

Vita huset, som numera är rött, byggdes åt fyrvaktare och båtmän. Det har fått behålla sitt namn och används idag som ytterligare boenderum. Vita huset har duschrum, stort kök och konferenslokal med panoramafönster och terrass med havet som kuliss. De 11 bäddarna är fördelade i ett dubbelrum, tre tvåbäddsrum och ett familjerum. Båda husen har wi-fi. Babysäng, hårtork och strykjärn med bräda finns att låna utan kostnad.

Två moderna miljötoaletter är placerade i en gemensam separat byggnad ett stenkast från husen. Vid havskanten finner du en vedeldad bastu med relax byggd 2015. Roddbåt med flytvästar finns till utlån utan kostnad.

Praktisk information kring resa till och från Rönnskär:

Till Rönnskär tar du dig antingen med taxibåt eller med egen båt.

Taxibåten mot Rönnskär

Taxibåten avgår onsdagar, fredagar och söndagar.
Priset är 260 kr tur och retur. Halva priset för barn 0-12 år. Övriga dagar och tider kan båten bokas enligt överenskommelse till dubbel taxa. Hela sällskapet måste då åka vid samma tillfälle eller debiteras chartertaxa för övriga turer. Bokas via per.aker@soderhamn.se eller 070-398 42 99.

Avresa
Avgång från Stenö brygga kl 11:00. Ankomst Rönnskär ca kl 11:30.

Hemresa
Avgång från Rönnskär kl 12:00. Ankomst Stenö brygga ca kl 13:20. (turen går via Enskär)

OBS! Båttiderna kan behöva justeras, men då kontaktar vi er i förväg.

Om du kommer med egen båt finns särskilda gästplatser anvisade i hamnen.

Viktig information kring boende på Rönnskär

• Då det saknas affär på ön måste du ha med dig mat och dryck. Vi samarbetar med ICA Nära Nyplan i Sandarne, en välsorterad butik med apotek, uttagsautomat och tankstation (som du passerar på väg till Stenö brygga). Handla bekvämt online inför din vistelse och välj om du vill hämta upp i butik eller få levererat till taxibåten för en liten utkörningsavgift. www.ica.se/nyplan

• Om du inte förbokat det av oss måste du ha med sänglinne (kudde, täcke och filt finns) och handdukar.
• Husdjur eller rökning är inte tillåtet i någon av byggnaderna.
• Vid frågor ring Skärgårdsenheten 072-216 13 92

Vi önskar dig en trevlig vistelse på STF Rönnskär!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.