Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Skäralid Vandrarhem

Vandring i Söderåsens Nationalpark och på Skåneleden

I Skäralid finns huvudentrén till Söderåsens Nationalpark med Naturum. Parken är norra Europas största sammanhängande och skyddande område av ädellövskog. Här utgår vandringsleder och här passerar den vackraste etappen på Skåneleden ”ås till ås”. Skäralid är en cirka åtta kilometer lång sprickdal och Kopparhattens fantastiska utsikt har lockat besökare hit i decennier. För er som önskar finns det även guidade turer i parken.

Cykling

Det finns många härliga cykelvägar på Söderåsen med omnejd. Om du inte har med dig egen cykel kan du hyra av oss. Vi tipsar gärna om fina cykelrundor. För dig som föredrar mountainbike finns många val av stigar på Söderåsen. I Klåverödsområdet finns två MTB-leder. På slingriga kuperade stigar och på lättcyklade skogsvägar går en rosamarkerade MTB-led på 6 km som bitvis är svår. Blå led är en varierad medelsvår led på 14 km som går runt hela Klåverödsområdet.

Kanot

I närheten finner du kanotleden Rönneå . Ge dig ut i en fantastisk natur glidandes i en kanot eller kajak och njut av lugnet och gemenskapen med familj, vänner eller kollegor.

Kanot och dressin

Kombinera kanot och dressin och få två upplevelser i en! Du slipper krångel med bilen då du kommer tillbaka till startplatsen med dressincykeln. En perfekt upplevelse för hela familjen.

Cykla dressin

Vill du uppleva något unikt ska du cykla dressin mellan Klippan och Ljungbyhed. Tur och retur är sträckan 13 kilometer lång och du tar dig fram genom natursköna ek- och bokskogar. Startplatsen är Stationen i Nybygget.

Turridning

Att få uppleva Söderåsens Nationalparks vackra natur från hästryggen är möjligt för både den erfarne ryttaren och nybörjaren.

Fiske

I närheten finns möjlighet att fiska i Odensjön, Sorrödssjöarna, Rönneå och i Klåveröd.

Golf

I Ljungbyhed finns en 18-håls bana med gemytlig atmosfär. Banan har hedkaraktär och ligger i ett naturskönt område.

Padel

Att spela padel blir allt mer populärt. I Ljungbyhed finns en utomhusbana på Ljungbyhed Park och i Klippan finns en padelhall.

Se tillgänglighet och boka. Från 290 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.