STF Siaröfortet Vandrarhem

Mer om STF Siaröfortet Vandrarhem

Vandrarhemmet ligger på den mytomspunna Kyrkogårdsön mitt i farleden mellan Vaxholm och Furusund och är ett paradis för lekfulla och äventyrslystna barn och vuxna. I det omsorgsfullt renoverade logementet från 1916 ligger vandrarhemmet fullt utrustat med ett modernt kök. Här finns två- och fyrbäddsrum samt ett flerbäddsrum med sju bäddar, alla med sköna sängar. Du kan bada, fiska och hyra båt eller njuta av den vedeldade bastun vid vattenbrynet.

Varje morgon erbjuds våra gäster att ta med den skärgårdsinspirerade frukosten ut till framsidan och åtnjuta den med utsikt över farleden. Lockas du att ta ett dopp efter frukost så finns stranden med tillhörande träbrygga precis nedan för huset.

Siaröfortets bastu ligger vid strandkanten med utsikt mot det vackra Siarösundet. Inne i bastun brinner ett vedeldat bastuaggregat som ger den genuina känslan av en riktig bastuupplevelse som naturligtvis avslutas med dopp i den friska Östersjön. Utanför bastun finns tillgång till dusch och en loungeavdelning som erbjuder bekväma fåtöljer i rumstemperatur.

På ön finns också en försvarsanläggning som i dag är Siaröfortets egna museum. Insprängt i berget finns djupa militärgångar och rum som rymmer spännande historia från första världskriget. Ovanpå fortets hjässa har man en svårslagen skärgårdsutsikt över Östersjöns inlopp. Varje dag anordnas en guidad rundtur på och i det gamla fortet. Stora delar av ön präglas av försvarsanläggning som började byggas i samband med 1:a världskriget. Efter omfattande renoveringar är ön numera öppen för allmänheten.

Se och göra:
För dig som bor över några nätter är vandrarhemmet en bra utgångspunkt för dagsutflykter till Ängsö nationalpark, Saltkråkan, Fejan, Arholma, Svartlöga och Rödlöga.

Bra att veta när du bokar

Under perioden 20/4-18/6 och 16/8-21/10 endast gruppbokningar. Kontakta anläggningen via e-post kontoret@blidosundsbolaget.se

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er