STF Sävö Vandrarhem

Mer om STF Sävö Vandrarhem

Sävö är ett naturreservat i Bälinge skärgård mellan Trosa och Nyköping. Ön är sedan gammalt en av knutpunkterna för de olika segellederna som löper efter ostkusten. Sävös natur är underbar med hagar, ängar och skogar. Här finns många små vikar där du hittar din egen badklippa för sol och saltstänkta morgondopp. På fantastiska Sävö råder lugnet och den stressade själen finner ro.

På en lummig strandtomt med stora gräsmattor ligger vandrarhemmet. De röda trähusen byggdes på 1870-talet som bostäder åt lotsarna, och renoverades år 2012. Idag lockar de ombonade rummen och härliga lantköken till sköna semesterdagar och roliga skolresor. Här finns totalt 8 rum med 2-6 bäddar i varje. De flesta rummen har våningssängar. Dusch och toalett finns i ett separat hus intill husen med rummen. Husdjur är endast tillåtna i 5-bäddsrummet. Vandrarhemmet har två välutrustade kök och det finns grillar att låna. Vid bryggan finns en sjöbod där sällskap på ca 30 personer kan sitta tillsammans. I den gamla lotsutkiken kan mindre sällskap på 6-8 personer sitta. Det finns ingen TV och inget WiFi på vandrarhemmet. På Sävö finns inga affärer eller restauranger.
På Sävö finns en Naturskola och skolelever har företräde till vandrarhemmet under vardagar i maj och september.

Hyr Hela Huset
Vill ni anordna en släktträff, bröllop, födelsedagsfest eller någon annan form av sammankomst då ni vill ha hela anläggningen för er själva? Det går bra! Maila eller ring så får ni mer information och prisuppgifter.

Båttransporter
Båttransporterna till Sävö vandrarhem avgår från Källviks brygga kl 10.30 & 16.00. Avresa från Sävö vandrarhem till Källvik avgår kl. 10.15 & 15.45. Båttransporterna måste alltid förbokas, senast dagen innan ankomst men gärna tidigare.

Priser
0-6 år Gratis
7-18 år 60 kr
Vuxen 100 kr
Samtliga priser gäller transport tur och retur.

Servering
Frukost kan du under juni-augusti beställa hos oss, men måste alltid förbeställas. Vi serverar frukostbuffé när minst sex gäster har beställt frukost. Vid färre antal gäster ställer vi in frukosten i gästernas kyl och kök enligt överenskommelse. Grupper om minst 10 personer kan även beställa frukost utanför högsäsong. Det är även möjligt för grupper (minst 10 personer) att beställa lunch eller fika. För större sällskap hjälper vi gärna till med förmedling av catering. Ring gärna för att få mer information om utbud och priser. I vår reception säljer vi glass under sommaren.

Se och göra
På Sävö finns alla möjligheter till ett omväxlande friluftsliv med många skiftande upplevelser. Låna en roddbåt hos oss och ge dig ut på en skärgårdsutflykt. Glöm inte att ta med fiskespö – runt Sävö kan du dra upp många av Östersjöns läckerheter. Vandra runt ön på Sörmlandsleden. Bada från solvarma klippor och klappa får, höns och kor på Sävö gård.

Om Sävö
Sävö är ett naturreservat och detta innebär att det finns lagar och föreskrifter som allmänheten bör känna till då man besöker Sävö. Hundar måste alltid vara kopplade. Läs gärna mer på länsstyrelsens hemsida om vad som gäller på Sävö.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT OCH VINN EN ÖVERNATTNING

På vilket av alla STFs boenden trivs du allra bäst? Rösta på just din favorit till utmärkelsen Årets Kudde 2019, så har du samtidigt chansen att vinna en fri övernattning.

Läs mer och rösta här