Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. Vi befinner oss i ett akut ekonomiskt läge och kämpar nu för att rädda vår 135-åriga förening. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Sala Silvergruva

Mer om STF Sala Silvergruva

På STF Sala Silvergruva bor ni i en historisk och rustik miljö med gruvans utbud ända in på knuten. Här kan du boka enstaka rum för övernattning eller hyra hela huset om du planerar för en vistelse för ett större sällskap. Huset rymmer upp till 100 gäster varav 33 dessutom kan få en bekväm säng att övernatta i!

Det hus som STF Sala Silvergruva ligger i byggdes under åren 1918-1920 som ungkarlshotell och heter egentligen Marketenteriet. Huset, som byggdes med tanke på ett uppsving i gruvdriften, kom dock aldrig till användning för detta ändamål, utan det har stått oanvänd en stor del av tiden. På bottenplan finns den ursprungliga varmvattenberedaren på plats. I hela huset finns nakna glödlampor, som ett minne av den tid då man var stolt över att ha tillgång till elektricitet – det var rikedom! Marketenteriet är skyddat som byggnadsminne.

I huset finns det totalt 33 bäddar, fördelade på 15 rum. Det finns tre dubbelrum med dubbelsäng, ett rum med två våningssängar, ett rum med tre sängar och ytterligare 10 dubbelrum med separata sängar. Rummen är fördelade på två våningsplan; fem finns på bottenplan och tio rum en trappa upp. Gemensamt för alla rummen är att de är ganska rymliga så att man oftast kan ställa in en (eller flera) extrasängar.

Inget av rummen har egen dusch och toalett, utan dessa finns i korridorerna. På bottenplan finns dusch och toalett som är tillgängliga för rörelsehindrade.
Incheckning sker från kl. 15.00 på ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 11.00 på avresedagen.

Några få av våra dubbelrum med separata sängar på bottenplan är tillgängliga för husdjur. Berätta för oss i förväg i fall ni har djur med er, så kan vi boka rätt rum åt er.

Hos oss finns det mycket att göra. Bokar ni en övernattning så kan vi varmt rekommendera att ni också bokar in ett spännande gruvbesök, besöker vårt museum och kikar in hos Handelsboden. Tar ni med er MTB-cykel, så kan ni passa på att pröva vår MTB-slinga ”Knektleden”. En promenad längs med de gamla vattenvägarna till Måns Ols Utvärdshus är också någonting vi tror ni verkligen kommer att uppskatta.

Varmt välkomna!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.