STF Regna Vandrarhem

Upplev

I Regna kan du uppleva livet på landet lite som det var förr, med betande djur, småskaligt jordbruk och rödfärgade hus längs slingriga vägar. I kyrkbyn ligger flera välbevarade byggnader från mitten av 1800-talet. Här är några tips på vad du kan göra när du är här.

Vandra

Östgötaledens nordligaste sträcka passerar Regna, i öst-västlig riktning Rejmyre-Älgsjön. Du kan också vandra eller jogga den natursköna vandringsleden Regnamilen som börjar vid Regna kyrka och går genom naturreservatet Regnaholms lövskogar förbi Regnaholms slott. Djurlivet är rikt i trakten och kanske du får syn på tranor, dovhjort, älg eller räv.

Cykla

Det finns många små vägar som passar utmärkt för cykelturer. Vi kan tipsa om flera fina dagsutflykter som du kan göra på cykel, exempelvis runt sjön Regnaren.

Bada

Närmaste bad är i sjön Regnaren cirka 350 meter från vandrarhemmet. Vid Regnaren ligger en vedeldad bastu som du kan boka i förväg genom oss. I Finspång finns badhus med äventyrsbad.

Fiska

Det finns fler än 300 sjöar i Finspångs kommun.  Du behöver fiskekort för att fiska i insjöarna. Regnagården säljer fiskekort som gäller i sjöarna Regnaren och Ålsjön.

Regna hembygdsgård

Hembygdsgården har konserter och torpvandringar om sommaren. Den traditionella marknaden, Regna marken, äger rum sista lördagen i augusti varje år på Regna hembygdsgård. Där säljs hantverk, kläder, mat, antikviteter med mera.

Dansbandskvällar

På Regnas folkpark Hasselbacken arrangeras dans med kända dansband några kvällar varje sommar.

Utflykter

Häfla hammarsmedja ligger en knapp mil från Regna. Den grundades på 1600-talet och var i drift till 1920-talet. Smedjan och smedsbostaden visas dagligen under högsäsong.

Rejmyre glasbruk grundades redan 1810 och är fortfarande i drift.  Glasblåsning demonstreras i hyttan under sommaren och försäljning av glas sker året runt. Här finns också flera andra butiker och ett anrikt gästgiveri. Hårdrockfestivalen Skogsröjet arrangeras av byborna en helg i augusti varje år.

Risinge gamla kyrka, S:ta Maria kyrka, ligger i Risinge strax utanför Finspång. Kyrkan har unika valvmålningar från 1400-talet av den så kallade Risinge-mästaren.

Brevens bruk är en välbevarad bruksmiljö med många byggnader, förutom järnbruket finns bruksherrgård, flera arbetarbostäder, skola och kyrka. Här tillverkades järn i 300 år. Under sommaren har café och konstnärsateljéer öppet.

För dig som gillar shopping har Vingåkers Outlets har försäljning av kläder, skor, inredningsdetaljer med mera.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.