STF Ramundberget Fjällstation

Upplev

Ramundberget ligger vid vägens ände och på gränsen till den orörda fjällvärlden. Här har du nära till allt och det finns gott om aktiviteter att välja på. Cykling, vandring, löpning, golf, jakt och fiske finns precis runt knuten. För alla små och stora barn som älskar äventyr finns mängder av aktiviteter att välja på, både sommar och vinter.

 Utomhusaktiviteter

  • Cykelteknikbana (sommar)
  • Pumptrack med doserade svängar och små hopp (sommar)
  • Hinderbana (sommar)
  • Mickelinas vandringsled cirka två kilometer. Ta Fjällgårdsbanan upp och vandra ner förbi vattenfall och spännande linbana (sommar)
  • Skidspår och perfekta slalombackar för barn (vinter)

Inomhusaktiviteter

  • Mickelinas värld i Källar’n på Fjällgården
  • Spelrum med pingis och fotbollsspel
  • Organiserade kvällsaktiviteter så som disco, experimentverkstad och bio

Dagsutflykter sommartid

Kanottur Ljusnan
Kanoten är fantastisk! Liten nog för att ta sig fram över grunda bäckar men gedigen nog för att man ska känna sig säker på större vatten och njuta av naturen. Den korta turen tar 2-3 timmar och slutar vid vindskyddet längs Ljusnan. Den långa turen tar mellan 3-5 timmar och slutar vid Bruksgården. Flytväst, kanot och åror ingår.

Klättring på Funäsdalsberget
Funäsdalsbergets Via Ferrata är en brant klättringsled med fantastisk utsikt. Med vajer längs leden, klättersele, hjälm och genomgång av utrustning från Topsports experter klättrar du enkelt och säkert upp på bergets topp. Turen tar ett par timmar och är en spännande utmaning för hela familjen.

Cykla flowtrail
Ta Fjällgårdsbanan upp och njut av vår flowtrail. Med de stora massiven i horisonten, roliga stigar i björkskogen och turleken på både kalfjället och i dalen. Ramundbergets cykelpark är ett fantastiskt område att upptäcka. Avsluta dagen med en afterbike på Fjällgårdens terrass.

MTB-tur för nybörjare
Mickelina har upptäckt att två och en halv kilometer är perfekt för alla som vill cykla MTB för första gången. Därför har hon tagit med den på sin alldeles egna sommarkarta. Det är lagom mycket uppför, lagom (=lite) brant nedför och lätta att hitta. Roligt för små och stora som vill prova snäll terrängcykling.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.