Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Pinetree Lodge

Hitta ditt arktiska äventyr

Vi erbjuder äventyr hela året. Följ med på en båttur på älven under sommaren eller en hundspannstur längs samma älv på vintern. Gör en vandring och upplev midnattssolen under sommaren eller norrskenet under vintern. Följ med oss på ett unikt äventyr!

Bastu och relax

Avsluta dagen med en gemensam bastu i vår huvudbyggnad. Eller skäm bort dig själv med en privat stund i vår bastu och relax vid sjökanten. Här finns det också en jacuzzi som du kan njuta av. Har du tur, kan du uppleva midnattssolen eller det magiska norrskenet.

Huskykennel

Om du är en djurälskare, så har du kommit till rätt ställe, det finns alltid en hund att kela med. Eller kanske några valpar att leka med. När du väl har besökt vår kennel, kommer det vara svårt att hålla dig därifrån. Det finns många fyrbenta vänner som längtar efter en kelstund.

Huskyturer

Gå från 200 decibel till nästan tystnad. Glid fram genom ett tyst vinterunderland där allt du hör är dina hundars andetag. Vi blev förälskade i hundspann för många år sedan. Det finns inget som att köra ditt eget hundspannslag. Med två fötter på släden och höga tallar som rusar förbi, bevittna styrkan hos huskies som gör vad de gör bäst. Kom på en halv- eller heldagstur. Om du, liksom vi, blir förälskad i hundspann kan du följa med på en flerdagsturné! Oavsett om du är på släden några timmar eller några dagar kommer det att bli en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Fiske i Kangos

I Kangos kan du uppleva riktigt vildmark och fantastiskt laxfiske i Lainioälven, barnkammaren för en stor del av den baltiska laxstammen. Kangos Fiskevårdsområde (Kangos FVO) bildades 1973 med syftet att förvalta och utveckla ett högklassigt och mångsidigt fiske i området kring byarna Kangos och Särkimukka.

Lainioälven är en grund och lättvadad älv, men en vadarstav är alltid bra att ha med sig om man är osäker. Tillgängligheten till älven är mycket god med vägar på bägge sidor om älven, men vissa platser kräver en promenad eller en bilfärd på gropiga skogsvägar.

Medelvikten på flugfångad lax ligger runt 5-7 kg, men chansen att fånga riktigt stor lax runt 12-15 kg är relativt stor. Förbered dig för ett äventyr med vandring, vadning och fiske i våra fantastiska vatten.

Förutom lax huserar Lainioälven även en kraftig stam av storvuxen harr och även en och annan öring. Vill du inte fiska i huvudälven finns här 3 biflöden till Lainioälven. Olosjoki, Keräntöjoki och Nuuksjoki. I samtliga dessa biflöden hittar du både fin harr och öring.

Om du föredrar sjöfiske finns 156 sjöar inom Kangos FVO med fiske efter allt från gädda, abborre och harr till röding, regnbåge och öring. (Källa: Kangos FVO)

Aktiviteter under sommar och höst

Sommaräventyret tar aldrig slut under midnattssolen. Midnattssolen gör att dagarna blir långa och erbjuder tid för upplevelser, aktiviteter och avslappning. Vandra över tallheden eller upptäck våra mountainbike leder. Vi har flera vandring- och cykelleder utmärkta på GPS. Bada i några av våra sjöar eller ta ett äventyrligt dopp i älven, fånga din egen fisk som kocken sedan kan tillaga till middag!

På hösten kan du följa med oss på bärplockning eller på jakt efter något annat som naturens skafferi har att erbjuda. Upplev naturen från vattnet, följ med på en båttur på älven eller testa på SUP-board i vår sjö. Varje årstid är speciell i Norrbotten!

Aktiviteter under vintern

När temperaturen sjunker stiger äventyret! Vintern i Lappland är magisk bortom fantasin. Följ med oss en dag på husky spåret. Spänn på dig skidor eller snöskor och utforska skogen. Njut av det snötäckta landskapet under pastellhimlen. Följ med på besök hos lokalbefolkningen och lär dig mer om Lapplands kultur. När dagarna är korta är chansen att upptäcka norrskenet högre. Efter en dag av äventyr, koppla av med god mat och bastu.

Aktiviteter för de aktiva

Ta en längdskidlektion och utforska på egen hand, eller gå med på en längdåkningsturné. Cykla ut på leden eller genom byn. Njut av naturen på Lapplands sätt.

Norrskensturer

Kom och besök oss mellan oktober och april, några av världens bästa norrsken! Svenska Lappland är en av de bästa platserna i världen att upptäcka det magiska norrskenet. Så snart solen går ned finns det en chans att se det!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.