STF Omberg/Stocklycke Vandrarhem

Mer om STF Omberg/Stocklycke Vandrarhem

Välkommen till Stocklycke Vandrarhem, ett vandrarhem som är beläget i centrum på Ekopark Omberg. I våra charmiga hus kan vi erbjuda 46 gäster en god natts sömn.

Människor har bott och verkat här i alla tider. Ursprungligen låg här en gård som tillhörde Alvastra kloster. Vandrarhemmet är ett av Sveriges äldsta och ligger mitt i Ombergs bokskog, ett par hundra meter från Vättern. Om våren och sommaren bjuds en storartad blomsterprakt med liljekonvalj, blåsippor och många olika slags orkidéer. Flera
vandringsleder startar här och den som är sugen på ett dopp kan hoppa i det friska Vätternvattnet från klipporna i Stocklycke hamn.

Sov gott i våra trevliga rum. Rummen delar på wc och dusch och har ett gemensamt kök och samlingsrum för att äta och umgås i. I 2 av rummen i caféhuset, Vättern & Östgötarummet är husdjur välkomna. Parkering finns bredvid huset. Sänglinne/handdukar finns att hyra.

Välkommen att boka vår trevliga frukost. Vi serverar frukosten på separata bord till varje sällskap. Frukosten förbokas senast dagen innan.

WiFi och telefoni
Det är svårt att få täckning på vandrarhemmet pga av att vi befinner oss på själva Omberg. Det fungerar endast i caféhuset, kom till receptionen
för att få en kod. Vi har stationär telefoni om ni behöver ringa eller bli nådda, hänvisa då till vårt telefonnummer 0144-330 44.

Vårt café & Restaurang är stängt tills vidare. Är ni en grupp kan vi i regel alltid ordna med mat och fika så välkomna att höra av er till oss direkt.

Vandrarhemmet är öppet 5 mars -1 november. Vi tar emot grupper året om.

Hjärtligt välkomna till Stocklycke
Önskar Hanna & Lovisa med personal

*****
Anpassningar med anledning av Corona
För att du som gäst ska känna dig trygg när du kommer till oss i Coronatider har vi gjort nedanstående anpassningar i vår verksamhet. Denna information kan komma att uppdateras löpande.

• Vi ligger mitt i naturen med rika möjligheter till utevistelse.
• Nästan alla rum har handfat.
• Frukost serveras vid bordet. Alla sällskap har eget bord med avstånd till andra gäster.
• Man kan även sitta och äta i vår stora trädgård.
• Om många vill använda gästköket gör vi schema för att undvika trängsel.
• Vi byter dagligen trasor och handdukar i gästköket.
• Handsprit finns utplacerat.
• Vi använder själva alltid engångshandskar ex vid städning.
• Vi städar alla rum noga, vädrar och om möjligt växlar mellan rum som används.

*****

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.