Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. Vi befinner oss i ett akut ekonomiskt läge och kämpar nu för att rädda vår 135-åriga förening. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Omberg/Stocklycke Vandrarhem

Mer om STF Omberg/Stocklycke Vandrarhem

Välkommen till Stocklycke Vandrarhem, ett vandrarhem som är beläget i centrum på Ekopark Omberg. I våra charmiga hus kan vi erbjuda 46 gäster en god natts sömn.

Människor har bott och verkat här i alla tider. Ursprungligen låg här en gård som tillhörde Alvastra kloster. Vandrarhemmet är ett av Sveriges äldsta och ligger mitt i Ombergs bokskog, ett par hundra meter från Vättern. Om våren och sommaren bjuds en storartad blomsterprakt med liljekonvalj, blåsippor och många olika slags orkidéer. Flera
vandringsleder startar här och den som är sugen på ett dopp kan hoppa i det friska Vätternvattnet från klipporna i Stocklycke hamn.

Sov gott i våra trevliga rum. Rummen delar på wc och dusch och har ett gemensamt kök och samlingsrum för att äta och umgås i. I 2 av rummen i caféhuset, Vättern & Östgötarummet är husdjur välkomna. Parkering finns bredvid huset. Sänglinne/handdukar finns att hyra.

I vårt mysiga café har vi hembakade pajer, varma luncher, soppa och hembakta kakor. Under högsäsong serverar vi middag.

Vi gillar när potatisen och jordgubbarna växer nästgårds. Vi arbetar så långt det går med närproducerad mat. Äggen kommer från granngården Alvastra. Vi bakar nästan allt på plats. Vi har glutenfria/mjölkfria och veganska alternativ.

Välkommen att äta vår trevliga frukostbuffé som bokas dagen innan. Frukostbuffén serveras kl 8-9.30. Vid låg beläggning kan vi ibland erbjuda frukostbricka.

WiFi och telefoni
Det är svårt att få täckning på vandrarhemmet pga av att vi befinner oss på själva Omberg. Det fungerar endast i caféhuset, kom till receptionen
för att få en kod. Vi har stationär telefoni om ni behöver ringa eller bli nådda, hänvisa då till vårt telefonnummer 0144-330 44.

Mat och café
Öppet helger & röda dagar 21 mars - 1 maj kl. 11-17
Öppet dagligen 1 maj - 23 augusti kl. 11-17
OBS! Stängda dagar - valborgsmässoafton & midsommarafton

Vandrarhemmet är öppet 5 mars -1 november. Vi tar emot grupper året om.

Hjärtligt välkomna till Stocklycke
Önskar Hanna & Lovisa med personal

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.