STF Nyrups Naturhotell

Tips

Hos oss på STF Nyrups Naturhotell är skönheten aldrig långt borta. Från din yllehydda kan du vandra rakt ut i det vackert kuperade och lummiga bokskogsområdet i Frostavallen. På den här sidan delar vi med oss av våra bästa tips på saker att se och göra under ditt besök hos oss.

Höörs fina fiskevatten
För dig som uppskattar att fiska erbjuder sjöarna häromkring bra fiskevatten. Ta en dagstur ut till Dagstorpssjön eller bege dig till Vaxsjön som dessutom stoltserar med en trevlig badstrand. I Ringsjön, som är Skånes näst största sjö finns det gott om gös. Vi hjälper gärna till att ordna med ett fiskekort på plats, men kontakta oss gärna om du har frågor.

Genom skogen på mountainbike
Att cykla mountainbike, eller MBT-cykling som det också kallas är ett ypperligt sätt att kombinera sightseeing och motion. Det går alldeles utmärkt att cykla på de natursköna grusvägarna i Frostavallsområdet och även på lederna om du är lite försiktig. Om du kan tänka dig att färdas en liten bit till finns Orupsberget där det anlagts en slinga för just mountainbikes, bara cirka 1,5 mil från Naturhotellet. Med bil når du även strövområdet Klåveröds MBT-slinga som ligger cirka 45 minuter bort.

En natt bland trädtopparna
Uppe bland träden är luften alldeles fri att andas. Du som inte har något emot att gå i ”säng” uppslukad av total frihetskänsla kan boka till en natt uppe bland trädtopparna. Våra vänner på Embla träd ser till att upplevelsen blir säker.

Kul för hela familjen

Söderåsens nationalpark
I Söderåsens nationalpark kan du cykla, fiska och bada året runt på angivna platser. Det gör platsen till ett roligt utflyktsmål för alla familjens medlemmar. Ta en picknick intill dalgången vid Skäralid, tryck av en familjebild vid utsiktspunkten Kopparhatten eller strosa i egen takt i de natursköna omgivningarna.

Skånes Djurpark
I Skånes Djurpark som är världens största med nordiska djur, är ingen dag den andra lik. Det finns gott om aktiviteter i parken – här kan du till exempel mata björn och säl. Och genom att följa dagens expeditioner och program får du tips om hur du maxar ditt besök i djurparken. Läs mer om entréavgifter och dagsprogram på: 
skanesdjurpark.se.

Turridning på Kvarnbacka Gård 
På Kvarnbacka Gård erbjuds allt mellan ”drömridning” längs Melbystrand till turen ”wildmarksritter” som gör under för kroppen och själen. Idag finns gården på flera ställen, och är en av Sveriges största islandshästgårdar med sina cirka 200 islandshästar.

Missa inte …

Fulltofta strövområde
Här finns någonting för alla. Välj mellan ett tiotal markerade stigar eller ta trädpromenaden 8 meter över marken. Du kan också utmana familjen på en cirka 1 kilometer lång detektivjakt eller i hinderbanan om ni föredrar det. I Fulltofta strövområde väntar en naturlek, grillplatser och fiskevatten på nära håll – ett perfekt utflyktsmål med andra ord.

Bosjökloster Slott & Trädgårdar
Har du hört talas om det vita slottet på näset mellan de båda sjöarna? Här är det! På Bosjökloster Slott kan du som har vägarna förbi botanisera bland utställningar, musik och evenemang året om. Blomsterprakten är dessutom ljuvlig här – slottsterrasserna och rosengården växlar i takt med de skiftande årstiderna. Du som vill kan även låna roddbåtar vid piren
– ta en tur ut på sjön och se slottet och trädgårdarna från ett nytt perspektiv.

Kanotcentralen i Stockamöllan
Paddelsäsongen i Skåne sträcker sig från april till oktober. Ån Rönne ligger inte särskilt långt från oss. Ån är dessutom en av Skånes allra finaste och bjuder på både lugna vatten och livliga små forsa. Att paddla på Rönneån är både roligt och prisvärt för dig som vill komma ut i naturen. Aktiviteten passar dessutom minst lika bra att göra ensam som i grupp. Kontakta Kanotcentalen i Stockamöllan för att få hjälp att hitta den paddelutflykt som passar just dig!

Mat & dryck

Dinera sjönära
På Restaurang Sjösidan väntar en avslappnad atmosfär som bjuder på en otrolig utsikt över den vackra Ringsjön. Här utlovas en kulinarisk upplevelse med öppenhet för både lokala och globala råvaror i Skånes hjärta. Här kan du läsa mer om Resturang Sjösidan på Hotell Ringsjöstrand.

Stiftsgård med miljötänk
Stiftsgården Åkersberg ligger naturskönt i en park mitt i Höör. Här serveras god och nyttig mat, tillagad med en stor portion kärlek. Varje dag har Stiftsgården köttfria fredagar som en solidaritetshandling till dåtidens historia och dagens miljöutmaningar. Stiftsgården har dessutom en aktiv miljöpolicy och ett arkitektritat ”Frihetens kapell” som är gårdens hjärta. Här kan du läsa mer om restaurangen och Stiftsgårdens historia.

En skånsk matupplevelse
Restaurang
Elisefarm huserar på ett Herrgårdshotell mitt i Skåne. Här äter du gott året om. På Elisefarm värnar man om de skånska mattraditionerna som exempelvis gåsamiddag – men du hittar förstås även annan mat på den säsongsbetonade menyn. Restaurang Elisefarm ingår i Skånska Matupplevelser som är ett nätverk av krogar som har som ambition att låta dig uppleva det bästa Skåne har att erbjuda i matväg. Här kan du läsa mer om Elisefarm och aktuella öppettider.

Får det vara lite pinfärsk fisk från Ringsjön?
På Ringsjö Krog & Wärdshus spelar det lokala utbudet huvudrollen. Här kan du nämligen få smaka dig fram genom det godaste trakten har har erbjuda – pinfärsk fisk från Ringsjön, ungtupp från granngården, lokalt kalvkött, nyskördade grönsaker och hembakat bröd. Du som uppskattar goda viner kommer att glädjas över den generösa vinlistan. Här kan du läsa mer om Ringsjö Krog & Wärdshus och även förkika på menyn.

Topp 5 – traktens gårdsbutiker

Lär känna omgivningarna genom smaklökarna. Det kryllar av fantastiska gårdsbutiker med lokalproducerade godsaker häromkring. Här listar vi våra topp 5!

Gunnaröds Gård: Erbjuder bland annat försäljning av gårdens egna ekologiska nöt- och kalvkött. På gården finns även närproducerade produkter såsom marmelad och äppelmust från andra producenter. Gården ligger cirka 20 minuter bort med bil.

Bränneriets Gård: Här finns ekologiskt odlade bär och grönsaker. Man gör även egentillverkat mathantverk på gammalt vis med ursprung från gårdens odlingar. Missa inte caféet som numera även serverar lättare luncher. Bränneriets Gård ligger cirka 30 minuter bort med bil.

@lantis: En ekologisk gårdsbutik med massor av produkter för både själen och smaklökarna. Det mysiga caféet har ingen fast meny utan följer säsongen. Här serveras för det mesta vegorätter och veganmat – och det är förstås alltid ekologiskt! @lantis ligger i Hörby, cirka 40 minuter bort med bil. Håll koll på @lantis på Facebook för de senaste uppdateringarna.

Ringsjöfisk, butik & rökeri: Ett rökeri med eget fiske i Ringsjön med ett fint läge. Botanisera i rökt ål, lax och hemlagade delikatesser. Ringsjöfisk erbjuder en veranda med bord för dig som vill slå dig ner för att njuta av inköpen med en gång. Prova till exempel de varmrökta laxfiléerna som är superpoppis. Från Naturhotellet tar det cirka 20 minuter hit med bil.

Adolfssons fisk: Erbjuder butik och matservering. Och även här har du chans att köpa nyfångsten över disk. Här serveras dessutom fisk på alla möjliga vis – hur gott låter inte skånsk Ringsjösushi på gravad gös? Adolfssons fisk är omtalat för sina sillinläggningar och är väl värt ett besök. Eller två. Stället ligger cirka 30 minuter bort med bil. Mest aktuell information om utbudet och öppettiderna hittar du på Facebooksidan.

Topp 5 – loppisar och secondhandaffärer

Att botanisera bland loppisar är för många något som hör sommaren till. Passa på att ge nytt liv till något charmigt som någon annan redan lagt till hyllorna.

Kupan, Röda korset. Industrigatan 16, Höör

Erikshjälpen. Handelsgatan 1 A, Höör

Erikshjälpen. Kvarngatan 4, Eslöv

Slottsloppis. Rönneholm Slott, Rönneholm

Evas Chabby chic. Stockamöllan

5 snabba – om det regnar

Trist väder ute? Låt oss guida dig till upplevelser som är toppen att besöka oavsett väder.

Den dolda kvinnomakten: Utställning på Skarhults slott om 20 slottsfruars liv som visas på plats i de salar kvinnorna byggt, verkat och dött i. Det tar cirka 40 minuter att ta sig hit med bil. 

Eslövs Leksaksmuseum: Gå en upptäcktsfärd i barndomen genom de leksaker du själva minns från din, oavsett när den inföll. Museet ligger cirka 35 minuter bort med bil.

Keramikkurs på Billinge Krukmakeri: På detta krukmakeri finner du keramik som kan användas såväl till vardags som till fest. Krukmakeriet ordnar även dags- och kvällskurser.

Skarhults slott med utställningen ”You go boy”

Samlingshyddan Älvan: Stanna hemma och spela kort, läs en stund eller dyk ner i samtal med några av de andra gästerna på Naturhotellet. Älvan är vår egna naturliga mötesplats och alla välkomna!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.