Mer om boendet

På Lasätter gård finns tre olika boenden att välja mellan.

Ridhuset
Det fina ridhuset på gården fungerar som ett komplement till det övriga boendet och till hästverksamheten. Här finns två dubbelrum med delad dusch och toalett. Till rummen hör ett fullt utrustat kök med generösa sällskapsytor i ridhusloungen som har fönster som vetter ut mot manegen och stor balkong med utsikt mot gården. I ridhusets manege är det inte bara hästar som får springa runt utan även hundar.

Torpet
Torpet är gårdens äldsta hus och det är varsamt bevarat med en gammal vedspis i köket och timrade väggar i storstugan. Här bor du med gårdens hästar runt knuten och känner tidens vingslag. När du går in i torpets lilla hall välkomnas du av snickarglädje och kommer direkt in i husets lantliga kök, som är fullt utrustat och med vedspisen bevarad och fullt fungerande. Ta med dig kaffekoppen ut i den lummiga trädgården som ligger precis utanför dörren och njut av gårdens alla ljud. Vinden som sveper genom trädet, humlor som surrar, fåglar som kvittrar och kanske en hästs nöjsamma frustande. Sovrummet på bottenvåningen, med gårdens vackra päronträd utanför fönstret, ligger i fil med storstugan som rymmer en sittgrupp samt en stor inbjudande matplats med plats för sex personer framför den öppna spisen. Utanför Torpets kaklade badrum med dusch och toalett finns ett litet rum med skrivbord. Här kommer kreativiteten flöda medan du blickar ut i torpets ljuva trädgård.

Torpets två våningar kan du antingen boka var för sig eller gemensamt för att då få torpet för er själva. På övervåningen finns det mysiga dubbelrummet som du tar dig till via en egen ingång och en brant trappa. Detta dubbelrum har egen toalett strax utanför rummet, medan dusch och kök för självhushåll finns över gården i Ridhuset. I detta rum är också hundar och andra husdjur välkomna.

Bokar du nedervåningen så får du tillgång till ett sovrum med en dubbelsäng samt en extra säng. I vardagsrummet finns dessutom en stor soffa som går att bädda ut och blir då en säng för två (1.40 cm bred). Alltså kan man sova upp till fem personer på nedervåningen. Bokar du båda våningarna så får ni tillgång till hela torpet och totalt sju sovplatser.

Gästladan
Gästladan är en ombyggd före detta lada med plats för tolv personer och passar perfekt för små grupper. I markplanet finns ett härligt stort kök för gemensam matlagning. På ovanvåningen, i den stora salen med takbjälkar upp i taknock, ligger det gemensamma boendet med individuella sovalkover. Här hittar du även bastun och de två generöst tilltagna omklädningsrummen med sina fem duschar. Här är det lätt att dela upp omklädningsrummen med duschar till ett damernas och ett herrarnas. Fortsätt vidare upp till loftet där vi har sköna sittplatser och utsikt över hästhagarna. Gästladan är charmig, mysig och passar utmärkt för grupper där relationer och grupputveckling står i fokus. Gästladan bokar ni genom att fylla i en gruppförfrågan här på sidan eller genom att höra av er direkt till oss.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.