Mer om boendet

På Nygårdens B&B bor du på en fantastisk Hälsingegård med anor från 1600-talet. Boendet har en familjär känsla och du bor i de charmigt ombyggda husen – antingen på logen eller den gamla stallbyggnaden. Upp mot en fin skogsdunge så serveras frukost, fika och lättare mat i den helt nybyggda restaurangen med milsvid utsikt över omgivande ängar och skogar. Med lite tur ser du älgarna spatsera förbi till morgonkaffet. På Nygården lever du med djuren inpå knuten och får gärna träffa både får, höns, gårdens sällskapliga hund och ett gäng katter.

Alla rum på Nygården är unikt inredda och det finns flera olika alternativ för dig som gäst att välja på.

1600-talshuset

Antingen kan du välja att bo i själva ursprungsgården från 1598. Du får då tillgång till ett helt eget  hus på gården, varsamt renoverat för att passa dagens moderna människa. Vi kallar detta hus för ”1600-talshuset”. I 1600-talshuset finns det 2 separata sovrum, ett gemensamt allrum, WC och dusch samt eget kylskåp och mikrovågsugn, TV och wifi.

Ladan

Ni kan även välja att bo i den totalrenoverad ladan, där vi har byggt om hela ladan till en unik liten by med flera olika rum. Där hästar förr gick in och lastade av årets höstskörd har vi nu byggt ett unikt boende med flera rum inspirerade av Sveriges olika landskap. Varje rum med sin unika byggnadsstil. Soldattorpet vittnar om en speciell tid i Sveriges historia, Skånehuset med korsvirke och innertak från 1500-talet och Hälsingegården med sin snickarglädje och stolta fasad. Alla 3 rummen bildar en unik liten by inomhus i den gamla ladan, med ett gemensamt sällskapsrum med bekväma soffor, ett kylskåp och mikrovågsugn.  Givetvis har alla rum sin egen toalett och dusch, Tv och Wifi.

Stallet

I den gamla stallängan stoltserar nu flera olika rum, varsamt ombyggda för att ha kvar den speciella känslan av att bo i ett stall, men med bekvämligheter stöpta i en modern och urban stil.

Stallsviten

Vill du bo lite lyxigare och skämma bort dig och dina kära lite extra? Varför inte boka vår nybyggda svit – ”Stallsviten”? I bortre änden av det charmiga stallet har vi byggt en stor svit med flera sovrum, badrum och ett stort sällskapsrum. Stallsviten är renoverad med varsam hand för att behålla den genuina känslan av att bo i ett stall, men med påkostade materialval, stora utrymmen och lite extra lyx i de bekvämligheter som finns till handa.

Reser du med hund? Då är ni varmt välkomna, men säg till när ni bokar så att vi kan välja ett lämpligt rum för dig och din fyrbenta vän. Vi tar ut en extra kostnad per husdjur.

Vi har även en par rum som är mer lämpliga än de andra om du behöver ett tillgänglighetsanpassat rum. Kontakta oss innan du bokar så ser vi till att du får det bästa rummet just för dig.

Vi sätter stort värde i att våra gäster får komma till oss på sina villkor. Att vara en del av gårdens puls eller bara vara i lugn och ro. Använd gårdens studsmatta eller grill på den härliga terrassen. Spela kubb, i trädgården eller kasta vikingayxa. Vandra i skogarna runt omkring eller lek lite med gårdens alla djur. Känn dig som hemma! Varmt välkommen till Nygårdens B&B.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.