STF Njunjes Fjällstuga

Tips

Tarradalen är en lång fjälldal som sträcker sig från Kvikkjokk till hörnet av nationalparken Padjelanta. Dalen är speciellt rik på vilt som ripa, älg, järv, lodjur och björn. Fisket är bra såväl sommar som vinter.

Om du går över bron söderut finns det möjlighet att göra flera enkla dagsturer i fjällstugans närområde. Passeuksa är en offerplats som ligger fem kilometer väster om Njunjes. Ahkalmfallet är en annan sevärdhet som är belägen två kilometer västerut. För dig som är erfaren vandrare finns det möjligheter till olika toppturer på exempelvis Njunjesvarro, Jungagajsse och Vouka.

Bra att veta kring stugan
• Vatten hämtas på vintern från Tarraälven cirka 300 meter väster om stugan. På sommaren leds vatten fram till stugan från en jokk i berget, detta sker via en vattenslang.

Bra att veta gällande turer/leder
• Skotertrafiken runt fjällstugan är mycket begränsad, då skoterleden passerar söder om Tarraälven och Njunjesstugan ligger på norra sidan. Man kan se skotertrafiken från stugans fönster på cirka 300 meters håll. Tarradalen är annars ganska hårt trafikerad av skoter och då främst på helgerna.
• Leden från Kvikkjokk mot Njunjes är mestadels lättgången och fram till Njunjes hemman körs även en del fyrhjulingstransporter. Från Kvikkjokk åker du enklast båt de första tre kilometerna.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.