Hållbarhet

Boendets huvudsida: STF Ohboy Hotell Malmö

Filosofi

Ohboy är ett hus med 55 lägenheter och 31 hotellrum, byggt för ett modernt, urbant liv. Bakom projektet står Hauschild + Siegel som arkitekter, byggherrar och förvaltare. Ohboy är en pusselbit i den täta, gröna staden där människor kan leva kvalitativt och klimatsmart. Målet är att hitta långsiktiga lösningar för en tillvaro med maximal mobilitet och många plus i kanten.

Mobilitet

Lånecyklar, leveransboxar, odlingslådor, kollektivtrafiksatsningar, verktygsstationer och gemensamma ytor är några av inslagen som gör en hållbar livsstil enklare i Ohboy. Dessa smarta lösningar är ett alternativ för att öka mobiliteten i staden utan att bygga mer bilparkering, ett svar på att många lever ett liv utan egen bil.

Ekologi

Visst finns det plats för grönt i den täta staden. Generösa odlingslådor på balkonger och varierad växtlighet på tak, fasader och gård ger stor biologisk mångfald – ett plus för dig, staden och planeten. Byggnaden värms upp med bergvärme direkt från tomten, och solceller på taket fångar energi till fastighetens el.

Varje hotellrum har sin egen oas utanför dörren som utgörs av en kompakt plantering och ett trädäck. På sommaren blir detta din utökade hall där ute möter inne. Varje plantering har sitt eget unika träd som skuggar behagligt och blommar vackert på våren.

För grönskan så har vi även sett till att regnvattnet tas om hand. Genom blåa tak och dagvattenfördröjning går regnvattnet inte till spillo, utan tas om hand av växterna. Genom att utnyttja varje yta.

Med bergvärme under huset och solceller på taket så tar vi vara på all energi som naturen har att erbjuda.

Lokala formgivare

Med hotellets inredning har vi arbetat lokalt – med formgivning, produktion och material från södra Sverige. Malmöbaserade Lisa Hilland och Mats Theselius har ritat möbler till rummen, och den vackra trappan och ett flertal inredningsdetaljer är tillverkade av Branders snickeri i Kirseberg, av ask från norra Skåne. I lägenheternas entréhall har Sara Granér gjort en väggmålning, och det är även hon som ligger bakom Ohboys logga.

Se tillgänglighet och boka. Från 595 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.