STF Malmö City Hotell & Vandrarhem

Upplev

På STF Malmö City Vandrarhem bor du på ett fräscht och trivsamt vandrarhem mitt i stadskärnan med gångavstånd till Malmös vimmel, nöjesliv, restauranger, museer och avkoppling! På den här sidan delar vi med oss av våra bästa tips på saker att se och göra när du hälsar på oss i Malmö.

Topp 5 aktiviteter/sevärdheter i närområdet

Västra Hamnen med Turning Torso och Stapelbäddsparken
I Västra Hamnen får du vackra vyer över havet mot Öresundsbron och Danmark. Här ligger bland annat Turning Torso, Santiago Calatravas spektakulära bostadshus och Stapelbäddsparken som är en av norra Europas största utomhusskateparker. I hamnen myllrar det av folk och du har en mängd restauranger och caféer att välja på om du vill äta något gott.

Kallbadhuset och Ribersborgstranden
I det K-märkta kallbadhuset från tidigt 1900-tal kan du bada året runt. Här finns två stora utomhusbassänger (havsbassänger) och ett antal bastur varav en är vedeldad. Det finns dam- och herravdelning. Ribersborgsstranden, i folkmun kallad ”Ribban”, är ett bad och friluftsområde nära centrala Malmö. Här kan du bada, cykla, power-walka och till och med spela golf.

Malmöhus slott
Slottet Malmöhus är Nordens äldsta bevarade renässansslott. Slottet som sedan 1937 inrymmer Malmö Museum hittar du precis vid slottsparken med närhet till stora gräsytor, temalekplatser, kanalen och charmiga caféer.

Malmö Live
Malmö Live är en social och kulturell mötesplats – ett kulturkvarter med allt från konserthus, kongressanläggning och hotell till restauranger och barer. Här kan du ta del av dans, föreläsningar, nycirkus, utställningar, klubbar och inte minst samtal människor emellan. Missa inte skybaren som är 85 meter över havet.

Hyra trampbåt
Vid kanalen i Malmö kan du från maj till september hyra trampbåt för hela familjen. Ta med en picknickkorg och njut av centrum och parkerna.

Familjetips

Folket park
Detta är den äldsta folkparken i världen – i över 120 år har människor besökt parken för att ha kul, koppla av och njuta av livet. Här hittar du ett fantastiskt kulturhus, ett danspalats, sköna uteserveringar och glassbarer, Malmös bästa klubbscen och inte minst ett stort parktorg med massor av aktiviteter för alla barn, stora som små.

Temalekplatser
I Malmö finns det ett tjugotal temalekplatser. De är specialbyggda och utformade som unika attraktioner för att väcka barnens nyfikenhet och stimulera deras fantasi. Alla har olika teman som exempelvis Sagolekparken, Afrikaparken och Rymdlekplatsen. Hyr gärna en cykel och gör en cykel- och lekplatsrunda.

Busfabriken och Leos lekland
På regniga dagar är dessa lekland det perfekta valet. Här får alla barn springa, hoppa, busa, stoja, pyssla, mysa, springa, krypa och klättra så mycket de bara vill.

Moderna Museet
Moderna har många aktiviteter för familjer som är nyfikna på att uppleva konstens förunderliga värld. Vad är konst egentligen? Museet har speciella familjevisningar, familjeverkstäder där alla får möjlighet att skapa och tipspromenader för familjer som vill upptäcka på egen hand.

Malmö Stadsbibliotek
En kort promenad från oss ligger Malmö Stadsbibliotek. Förutom den spännande arkitekturen finns den nyöppnade barnavdelningen Kanini för barn 0-8 år och Balagan för de lite äldre barnen 9-12 år.

Shopping

På Davidhallstorg som ligger ett par kvarter från vandrarhemmet hittar du flera små mysiga butiker. Många av dem säljer second hand- och vintageprodukter. Malmös mest kända gågata som sträcker sig från Södertull till Triangeln ligger runt knuten. Här kan du botanisera i kända men också roliga och udda butiker. Till Triangelns Köpcentrum tar det bara fem minuter att promenera. Om du gillar secondhand har du kommit till rätt stad. Och på Emporia, ett av Nordens största shoppingcenter, finns det något för alla. Hit kommer du lätt med tåg från Triangeln.

Restauranger

Grand öl och mat
Detta är en mötesplats för dig som gillar mat, dryck, musik och kultur. Här kan du äta lunch och middag samt hänga på After Work på fredagarna. Du får inte missa deras goda och lyxiga  söndagsbrunch.

Delikatessen
Detta är en kombinerad delikatessbutik och lunchrestaurang som serverar god husmanskost för runt en hundring. Ska du äta lunch – gör det med fördel här.

Atmosfär
Sedan 1997 har restaurang Atmosfär serverat modern mat med ursprung i skånska traditioner. Menyerna följer årstidens växlingar och mycket är närodlat. Atmosfären är skönt avslappnad och inbjuder till möte mellan människor, mat och god dryck.

Parker och grönområden

Pildammsparken
Detta är en vacker park ett stenkast från STF Malmö City. Här kan du ta en promenad eller joggingtur runt dammarna, gå längs kronprinsessan Margaretas blomstergata och träna på utegym.

Slottsträdgården i Slottsparken
I denna öppna, ekologiska trädgård mitt i staden kan du njuta av årstidernas skiftningar på en lugn och vacker plats. Dess tolvtusen kvadratmeter har förutom ett välrenommerat café flera små och stora arrangemang under året.

Torups rekreationsområde
Torup är ett unikt rekreationsområde 15 minuters bussresa från Malmö. I folkmun kallas hela området för ”bokskogen” och det finns allt från motionsslingor, lekplatser och café till slott, statarlängor och museum. Här kan du uppleva natur och kultur på en och samma plats.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.