Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Malingsbo Herrgård

Vi har fyra byggnader med olika nivåer på bekvämlighet som alla hyrs ut för boende med självhushåll. Totalt har gården plats för 37 gäster. Alla gästhus har fräscha badrum och fullt utrustade kök. Avresestäd ingår i hyran. Extrasängar, lakan och handdukar samt bordsdukar ingår ej men går att hyra. Husdjur är välkomna i alla gästhus utom i ”Handlarens villa”.

Handlarens villa

I Handlarens villa från mitten på 1700-talet finns sex individuellt inredda sovrum och tre badrum. Villan hyrs ut till ett sällskap i taget. Villan kan ta emot 14 gäster med extrasängar. I matsalen dukar man de två långborden med silverbestick och äldre porslin. Om vintern värmer brasan i öppna spisen och det hemtrevliga skenet sprider sig över matsalen. Om sommarens flödar kvällssolen in mellan spetsgardinerna. I salongens tre soffgrupper ryms lätt hela sällskapet och spelbordet med puzzel står alltid dukat. Alla rum har trägolv och handtryckta tapeter med mönster från 1700-talet. Vackra gamla möbler ger en särpräglad charm och de tidsenliga armaturerna sprider ett hemtrevligt ljus över rummen. Till villan hör en syréninramad trädgård med flera sittgrupper i gjutjärn från Byarums bruk och en större handsmidd koleldad grill.

Professorsvillan

Professorsvillan har sex individuellt inredda gästrum som går att boka var för sig. Huset kan ta emot totalt 12 gäster och går även att boka för ett större sällskap. I köket, som är nyrestaurerat i material och möbler från tidigt 1900-tal, är de moderna bekvämligheterna inbyggda. Värmen och ljudet från kökets vedspis bidrar till stämningen som sprider sig och när matsalsbordet dukas står rummen inte en Carl Larsson-illustration långt efter. I den generösa salongen får alla gäster plats i olika sittgrupper och i kakelugnen får man gärna tända en brasa. I hallen möter ett vackert stengolv medan övriga rum har de gamla trägolven kvar. Rummen har tapeter med mönster från 1700-talet. De två större gästrummen på övervåning har liksom matsalen fungerande kakelugnar från 1700-talet. Huset har två badrum med fyra duschar på övervåningen och en WC på bottenvåningen. Till villan hör utegrupper och en grill, som står i herrgårdsparken intill huset.

Tättas stuga

Tättas stuga ligger i herrgårdsparken med egen uteplats och utsikt över Malingsbosjön. Stugan har åtta bäddar. I sovrummet finns en dubbelsäng och en våningssäng. I vardagsrummet finns en våningssäng och en bäddsoffa. Stugan har ett stort, fullt utrustat kök och ett badrum samt är utrustad med TV.

Trädgårdsstugan

I vår minsta stuga, Trädgårdsstugan, finns två sovrum med våningssängar, ett stort badrum och ett fullt utrustat kök. I det lilla vardagsrummet står en bäddsoffa. I köket finns en vedspis, som sprider stor trivsel under mörka höst- och vinterkvällar. Stugan har en egen uteplats som ligger med utsikt över sjön och byns vackra 1700-talskyrka, St Annas kapell.

Se tillgänglighet och boka. Från 460 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.