Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Malingsbo Herrgård

Malingsbo Herrgård har fyra byggnader med olika nivåer på bekvämlighet som alla hyrs ut för boende med självhushåll. Under hösten finns rumsbokning med frukost och middag i Handlarens villa. Totalt har gården plats för 35 gäster. Alla gästhus har fräscha badrum och fullt utrustade kök. Avresestäd ingår i hyran. Extrasängar, lakan och handdukar samt bordsdukar ingår ej men går att hyra. Husdjur är välkomna i våra två stugor.

Handlarens villa

I Handlarens villa från mitten på 1700-talet finns sex individuellt inredda gästrum som bokas var för sig samt tre badrum, matsal och salong. Om vintern värmer brasan i öppna spisen och det hemtrevliga skenet sprider sig över matsalen. Om sommarens flödar kvällssolen in mellan spetsgardinerna. I salongens soffgrupper ryms flera sällskap och spelbordet med puzzel står alltid dukat. Alla rum har trägolv och handtryckta tapeter med mönster från 1700-talet. Vackra gamla möbler ger en särpräglad charm och de tidsenliga armaturerna sprider ett hemtrevligt ljus över rummen. Till villan hör en trädgård inramad av syrener som sommartid har flera sittgrupper och en större koleldad grill.

Professorsvillan

Professorsvillan har fem individuellt inredda gästrum. Villan hyrs ut till ett sällskap i taget. Huset kan ta emot totalt 10 gäster. I köket, som är nyrestaurerat i sekelskiftesstil, är de moderna bekvämligheterna inbyggda. När matsalsbordet dukas känns rummen som en Carl Larsson-illustration. I den generösa salongen får alla gäster plats i olika sittgrupper och i bokhyllan kan alla hitta en lockande titel. I hallen möts man av ett vackert stengolv medan övriga rum har de gamla trägolven kvar. Rummen har tapeter med mönster från 1700-talet. De två större gästrummen på övervåning har liksom matsalen kakelugnar från 1700-talet. Huset har två badrum med fyra duschar på övervåningen och en WC på bottenvåningen. Under sommartid finns utegrupper och en grill i herrgårdsparken intill huset som hör till dem som hyr villan.

Tättas stuga

Tättas stuga ligger i herrgårdsparken med egen uteplats och utsikt över Malingsbosjön. Stugan har åtta bäddar. I sovrummet finns en dubbelsäng och en våningssäng. I vardagsrummet finns en våningssäng och en bäddsoffa. Stugan har ett stort, fullt utrustat kök och ett badrum samt är utrustad med TV.

Trädgårdsstugan

I minsta stugan, Trädgårdsstugan, finns två sovrum med våningssängar, ett stort badrum och ett fullt utrustat kök. I det lilla vardagsrummet står en bäddsoffa. I köket finns en vedspis, som sprider stor trivsel under mörka höst- och vinterkvällar. Stugan har en egen uteplats som ligger med utsikt över sjön och byns vackra 1700-talskyrka, St Annas kapell.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.