STF Lurö Vandrarhem

Mer om STF Lurö Vandrarhem

Mitt ute i Vänern, längst söderut i pärlbandet av öar som utgör naturreservatet Lurö skärgård, ligger Lurö, ungefär en timmes båtfärd från Värmlandsnäs i norr och Kållandsö i söder. Här möter himlen havet mitt i inlandet.

Vandrarhemmet ligger på den gamla gården Stenstaka. Här kan du bo i stugor eller i rum i den gamla fyren.

På Logen finns allt du behöver för att stilla din hunger. Laga din egen mat i det välutrustade vandrarhemsköket eller låt dig skämmas bort i vår egen skärgårdskrog Lurö Krog där kockarna jobbar med traktens råvaror. För dig som hellre äter under bar himmel finns ett stort trädäck utanför matsalarna, du kan även låna med grillar eller laga din mat på grillarna ute på klipporna. Väljer du att äta i restaurangen är det klokt att förbeställa plats under sommaren, och det är ett måste under vår och höst.

I västerläge vid egen brygga ligger bastuflotten Mysingen. Där finns bastu, badtunna och grillkåta. Det är en uppskattad anläggning som du bör boka i god tid. Gästhamn finns i anslutning till vandrarhemmet.

På din vandring längs någon av de många stigarna är det aldrig långt till ett uppfriskande bad eller en inbjudande rastplats. Att vandra i sin egen takt, vila blicken i det mäktiga innanhavet Vänern och få möta en praktfull natur i ett av Skandinaviens solrikaste områden ger en livskvalitet som alltfler i vår tid söker. Stillheten på Lurö ger möjlighet till både kreativ samvaro och rofylld ensamhet. Kanske finner du ditt eget smultronställe här, mitt i en ocean av dricksvatten!

Boende
Fyrhuset är en hitflyttad Vänerfyr som rymmer sju sovrum med 14 bäddar. Med möjlighet till en extrabädd i varje rum och ett sovloft erbjuder huset som mest 23 bäddplatser. Gott om plats för umgänge finns i det stora allrummet med braskamin och utsikt över Vänerhavet.

Sjöboden är en mindre byggnad som erbjuder mysig logi med åtta bäddar och braskamin. Här sover ni i våningssängar eller på sovloft med madrass på golvet. Stort bord med bänkar och sittplats för alla finns.

Stugorna Lovart och Vindöga är inredda med sex bäddar i tre olika sovutrymmen vardera. Stugorna har enkla pentryn och sprakande braskamin. Varje stuga är placerad med underbar utsikt över Vänern från den lilla terrassen.

Tvätt- och duschrum för våra gäster finner du i en egen byggnad med fyra multrum-toaletter varav en är handikappanpassad. Här finns också tre duschar och handfat med varmt och kallt vatten.

Du städar själv och tar med egna lakan, precis som på ett vandrarhem. Du kan också köpa set med korttidslakan och handduk hos oss.

Vi tar emot enskilda eller grupper, privat eller företag. Anläggningen lämpar sig väl för fester, bröllop och konferenser.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.