STF Ljugarn Vandrarhem

Mer om STF Ljugarn Vandrarhem

Ända sedan slutet av 1800-talet har människor kommit till Ljugarn för att njuta av sommaren och bada vid den kilometerlånga sandstranden. Ljugarn var dock redan på 1600-talet en viktig ort och hamn, och det är på den historiska platsen för Strandridarna som vandrarhemmet är beläget. Här bor du i det ombyggda, charmiga gamla tullhuset av sten. Den stora, härliga och strandnära tomten rymmer även Strandridarmuséet och i det gamla hönshuset finns ett fossil museum. Stora barnvänliga ytor lockar även till lek och spel.

Havet och den fantastiska och barnvänliga stranden ligger ca 300 meter bort, och inbjuder till både morgon, middag och kvällsdopp. Direkt nedanför vandrarhemmet finns kajen med badstege för det riktigt snabba doppet.

Ljugarn är en charmig by med gamla hus och fiskeläge. Under sommartid finns det gott om mysiga restauranger nere i byn som ligger ca 500 m promenad från vandrarhemmet. Här finns även en mataffär och ett café som har öppet alla dagar i veckan. Från Ljugarn kan du både vandra och cykla och du når lätt Gotlands många utflyktsmål.

Du bor i enkla och funktionella två- eller flerbäddsrum, där de allra flesta har egen toalett. Eftersom det är en gammal byggnad kan det upplevas som lite lyhört. Duschar och gästkök är placerat i servicebyggnaden intill. Strax intill vandrarhemmet hittar du under sommartid ett rökeri där du kan köpa fisk och skaldjur.

Linne finns att hyra, beställ det gärna innan ankomst så finns de på rummet vid ankomsten. Vi erbjuder även möjlighet att köpa till slutstädning. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att erbjuda frukost och att vårt vandrarhem är helt djurfritt.

Det kan vara bra att känna till att du inför din vistelse kommer att få ett välkomstmail från oss med aktuell info kring öppettider i affär och liknande.

Incheckning tidigast 11.00 – 12.00 eller enl. överenskommelse.
Utcheckning kl. 10.00.

Varmt välkommen!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.