STF Ljuder/Grimsnäs Herrgård B&B

Upplev

I vår närhet finns en mängd olika spännande aktiviteter för olika åldrar, tycke och smak. Vi hjälper gärna med kartor och tipsar om utflyktsmål och våra egna favoriter.

Vandra
Utvandrarleden går rakt genom gården, det är bara att snöra på kängorna. Småland! Fågelkvitter, granskogsdofter och tystnad. Genom skogar och ängar, längs sjöar och stenmurar, förbi stugor och gärdsgårdar – här upplever ni det genuina Småland – till fots, på cykel eller i kanot.

Detta är författaren Vilhelm Mobergs hembygd! Historiens vingslag känns när ni passerar de kända byarna och platserna från Mobergs världsberömda bok om ”Utvandrarna”.

Leden är en drygt 10 mil lång rundtur som kan vandras eller cyklas, vissa sträckor kan även paddlas. Den går genom gran- och lövskog, men också förbi ängar, sjöar och åar. Caféer och gårdsbutiker dyker upp som perfekta rastplatser. Längs leden finns också ett antal viloplatser med vindskydd, där man kan förtära sin medhavda matsäck. Det finns också ett flertal badplatser där man kan stanna och ta sig ett dopp. Du kan börja och sluta var du vill och gå valfritt antal etapper. Markeringen är orange och leden är skyltad med orange text: vandringsled.

Utforska Glasriket
Vi ligger mitt i Glasriket. Här har det tillverkats munblåst glas sedan 1742. Här görs både bruksglas och konstglas i världsklass och som besökare kan du komma ända fram till glasugnarna för att se när det skapas. Att se den glödheta glasmassan förvandlas till spröd kristall eller robusta skålar är närmast magiskt. Det finns ett stort antal glasbruk och hyttor öppna för besök och möjlighet att köpa glas. På flera ställen i Glasriket finns fina utställningar glasutställningar att besöka. Utställningarna finns i miljöer som är unika för varje ställe och på vissa ställen har du även chansen att möta någon av formgivarna. Närmast Grimsnäs Herrgård ligger Skrufs Glasbruk (3 km).

Cykla
Vi har trevliga kartor för cykelturer i Glasriket. Ta med egen cykel eller hyr av oss.

Bada & Fiska
Flera badsjöar finns i området.

Fiskesjö med ädelfisk i Skruv, 3 km. Här kan du hyra fiskespö och lösa fiskekort. Eller hyr metspön hos oss och fiska i Ljudersjön, 1 km

Plocka bär och svamp
Naturen är vår närmsta granne. Ta med korgar eller låna av oss och gå ut i skog och mark.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.