Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Kullagårdens Wärdshus

Kullagårdens Wärdshus ligger mitt i den storslagna naturen i Kullabergs naturreservat och strax intill Mölle som lockat turister ända sedan begreppet uppfanns i slutet av 1800-talet. I storslagna Kullabergs naturreservat finns många olika aktiviteter. Dyk, klättra, simma, paddla eller spela golf – här finns mycket att välja på. Ett av de allra bästa sätten att upptäcka området är till fots på en av vandringslederna.  

Vandra

Upplev oförglömliga vandringar på Kullaberg! Kullagårdens Wärdshus är med sitt läge perfekt som utgångspunkt. Utöver Skåneleden som passerar precis förbi, finns det flera vackra vandringsleder av varierande längd och svårighetsgrad i området.  

Vandringen kan gå genom frodiga lövskogar och blomrika betesmarker eller längst kust. Trakten har en unik flora och fauna, och i Kullabergs naturreservat finns mer än 2/3 av Sveriges växtarter representerade. Det finns chans att se räv, grävling, rådjur och till och med kronhjort. I hagarna betar under stor del av året får, kor och hästar. På klipporna på udden kan du sitta och titta efter tumlarens ryggfena som plötsligt kan dyka upp i vattnet. 

Besök gärna Naturum vid Kullens fyr och vandra från fyren på uddens spets in till Arild eller Mölle. Utforska det berömda konstverket Nimis och grottorna där arkeologiska fynd gjorts. Det finns flera vackra badplatser längs kusten mot Skälderviken som stenstränderna Ablahamn, Josefinelust och Djupadal  

Vill du ta med dig din fyrbenta vän på vandringen? I de flesta av rummen på Kullagårdens Wärdshus är hundar varmt välkomna! 

Cykla

Känn friheten som bara cykeln kan erbjuda! Kullagårdens Wärdshus är ett certifierat cykelvänligt hotell. Det finns ett låsbart förråd som cykeln kan förvaras under natten samt möjlighet att tvätta av cykeln på innergården. Kattegattleden, den 390 kilometer långa cykelled som sträcker sig längs kusten från Helsingborg i Skåne, genom Halland, till Göteborg, är en kort avstickare från oss.  

Har du inte cykel med dig går det hyra på plats. Meddela vid bokning, så står den redo att användas vid er ankomst.  

Kullens fyr och Naturum

Sveriges högst belägna fyr och anlagd 1561, har en hänförande utsikt och en dramatisk historia. Mer än 200 skepp har lidit skeppsbrott utanför hornet sedan 1750-talet och flera vrak finns fortfarande kvar på havsbotten. Historien är fylld av berättelser om lokalbefolkningens öden och äventyr, med vrakplundring, bärgarlag, tragedier och hjältedåd. Kullens fyr är också en av Sveriges bästa platser att få syn på tumlare. Gör ett besök på Naturum som ligger vid Kullens fyr. De har fantastiska utställningar och du får en god bild av de unika fågel-, djur- och havslivet på Kullaberg. 

Vattensport

Kullagårdens Wärdshus har ett nära samarbete med Kullabergsguiderna som erbjuder en rad aktiviteter och olika naturupplevelser. Tumlarsafari är en av de mest bokade och är en fantastisk upplevelse då du även ser det storslagna Kullaberg från havet samtidigt som du kommer nära de många tumlare som leker i havet. Kullabergsguiderna erbjuder även guidade turer till några av de många grottorna längst med Kullens kust.  

Ridning

Att uppleva Kullabergs vackra natur på hästryggen är något alldeles extra. Kullabergs Islandshästar erbjuder olika ridturer på Kullaberg och utgår ifrån Himmelstorp på östra Kullaberg. Det är mycket populärt så boka i god tid i förväg. Kontakta Kullabergs Wärdshus så får du hjälp att boka. 

Klättring

Kullaberg är sedan länge ett paradis för klättrare. De vackra gnejsklipporna, de utmanande branterna och det vilda havet gör klättringen till något extra. Kullaberg bjuder på ett av norra Europas största klätterområde med över 900 leder. Kullabergs Wärdshus har ett samarbete med företaget Upplev Kullaberg som erbjuder guidade klättringar Kontakta Kullagårdens Wärdshus för hjälpa att boka ditt äventyr.   

Dykning

Kullaberg med omnejd bjuder på fantastiska natur- och vrakdyk. Många dykare utgår från Ablahamn, den lilla viken precis nedanför Kullagårdens Wärdshus. Dykarsällskapet Kullens Dyk erbjuder turer med dykbåten Röde Orm för både nybörjare och erfarna. Enligt Kullens Dyk finns lättare och fin dykning i de många vikarna med klippskrevor och gott om fisk. Längre ut på djupare vatten finns många platser med fina bergväggar och stenbumlingar samt vrak från de många skepp och fartyg som förlist utanför Kullens Fyr.  

Golf

Kullagårdens Wärdshus ligger mitt på en av Sveriges äldsta golfbanor, Mölle Golfbana som nyligen firade 80 år. En golfupplevelse utöver det vanliga, så gott som alla av banans 18 hål har havsutsikt och banan ligger inbäddad i den vackra bokskogen. Kontakta Kullagårdens Wärdshus för hjälp att boka starttid och lägga till greenfee som till ett reducerat pris. 

Vingårdar i Kullabygden

Det finns ett flertal vingårdar i Kullabygden och det är inte långt emellan dem. En fin dagsutflykt är att vandra eller cykla från Kullagårdens Wärdshus genom hela naturreservatet till Arilds vingård och fortsätta förbi ett stopp på kända Holy Smoke till Kullabergs vingård och gå längst den gamla tågbanan längst vattnet till Mölle på vägen tillbaka till värdshuset. De båda vingårdarna erbjuder guidade turer samt vinprovning i mellan- och högsäsong. Ett  flertal av vinerna från Kullabergs vingård finns på vinlistan på Kullagårdens Wärdshus. Mer närproducerat blir det inte! 

Krapperup slott med fantastisk trädgård

Krapperups slott har anor från 1300-talet och har en mycket spännande historia. Det vackra slottet med sina specifika gyllenstjärnor ligger vid Kullabergs fot och bara några kilometer från Mölle. Den vackra trädgården anlades på 1800-talet med många exotiska växter och är väl värd ett besök. Det finns även en konsthall på slottet och under sommaren ger Krapperups musikhall ofta konserter och teaterföreställningar. 

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.