Hållbarhet

Boendets huvudsida: STF Kullagårdens Wärdshus

För Malin och Petter som äger och driver Kullagårdens Wärdshus är hållbarhet viktigt. Att leva och verka mitt i en fantastisk natur och i ett naturreservat gör det mer än självklart. Det yttrar sig såväl i den dagliga verksamheten som i den långsiktiga planeringen. Kullagårdens Wärdshus är dessutom sedan 2021 certifierad som en hållbar EUROPARC partner till Kullabergs naturreservat. EUROPARC är en organisation som råder direkt under EU och verkar för hållbara naturparker och naturreservat i Europa.  

Nationalparker, naturreservat och andra skyddade naturområden är ofta den främsta besöksanledningen i regioner med storslagen natur. Genom olika program och med certifiering uppmuntrar och stödjer den europeiska organisationen EUROPARC de insatser som görs för naturskyddade områden. Syftet är att de naturskyddade områdena ska vara hållbara turismdestinationer samt främja samarbetet med företag och researrangörer inom naturområdet. Syftet är att samtliga partners arbetar hållbart i ett långsiktigt perspektiv samt att stödja skyddet av regionens natur- och kulturarv. 

EUROPARC har certifierat 160 skyddade områden i 20 länder över hela Europa. De flesta ligger i södra Europa där massturismen blivit ett faktum. Kullabergs naturreservat var det första skyddade området i Sverige som 2017 fick certifieringen som hållbar turistdestination. 

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.