Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Kukkolaforsen

Vår mattradition har stark lokal prägel men med influenser från hela världen. Våra råvaror kommer från skogens gömmor, forsens vågor och bondens tegar. Kukkolaforsen står för en stolt mattradition som är inspirerat av de finska mödrarna från Tornedalen som flyttat till Sverige under svåra tider. Blandningen av det finska och svenska blir basen i det Tornedalska köket, en god och rejäl husmanskost där råvarorna finns i älven, åkrarna och skogen.

I vår restaurang erbjuds du mat och upplevelser som passar för alla tillfällen. Råvarorna hämtas från det stora skafferiet som finns runt knuten. Allt tillreds på bästa sätt så att de norrländska, ja, tornedalska, smakerna kommer till sin rätt. Den tornedalska matkulturen är influerad av den svenska likväl som den samiska och finska kulturen. Under sommaren kan du köpa nybakt lingonlimpa från vårt bageri, Meän Bageri, och äta det tillsammans med en nyrökt sik. Våra maträtter är komponerade utifrån de råvaror och fisk som finns i området. Vad sägs om Dopp i kopp, stekt sik i örtsås eller glödstekt lax? Allt serverat tillsammans med en fantastisk utsikt över den brusande forsen.

Kukkolaforsen och Margit Spolander har gett ut två kokböcker fullspäckade med härliga recept från Kukkolaforsen och Tornedalen. Först kom boken Tornedalsmat som mötte stor framgång internationellt. Nu finns också uppföljaren Vintermat. Böckerna kan köpas här hos oss.

Se tillgänglighet och boka. Från 650 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.