Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kukkolaforsen

Bastubad och tornedalsmat vid Torne älv

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till Kukkolaforsen, bastuns och sikens rike i Norrbotten! Boendet vid den brusande forsen i Tornedalen, den levande bastu- och matkulturen och det anrika fisket utgör tillsammans vår själ. Här skapas inre frid och kreativ inspiration. Välkommen.
Läs mer
Kukkolaforsen är en by invid Torne älv, precis vid gränsen till Finland och dryga milen norrut från Haparanda. Området har både en egen kultur och det egna språket meänkieli. Kukkolaforsen är med sitt spektakulära läge något utöver det vanliga.

Här, precis vid den brusande forsen, ligger familjeägda Kukkolaforsen Turist & Konferens. På Kukkolaforsen upplever du en genuin kulturmiljö med fiskebodar, halstringsbodar, fiskemuseum och vattendrivna kvarnar. Här bedrivs det unika håvfisket enligt uråldriga metoder.

Du bor bekvämt antingen i vårt nybyggda hotell eller i någon av våra stuglägenheter eller mindre stugor, alla med utsikt över älven och längs stranden av forsen. I vår restaurang hämtas råvarorna från det stora skafferiet som finns runt knuten. Allt tillreds på bästa sätt så att de norrländska, ja, tornedalska, smakerna kommer till sin rätt.

Vi erbjuder aktiviteter som forsränning, bastubad i Sveriges enda bastuby, sikhåvning, hundspann och mycket mera. Boendet vid den brusande forsen tillsammans med den levande bastu- och matkulturen och det anrika fisket utgör tillsammans vår själ. Välkommen att uppleva denna plats tillsammans med oss.

Välkomna till bastuns och sikens rike!

Familjen Spolander med personal

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 650 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Kukkolaforsen 184
  953 91 Haparanda

  Hitta till boendet
  Till oss går att komma på flera sätt!

  Tåg: Åk tåg till Luleå eller Boden därefter byte till buss med lokaltrafiken. I april 2021 kommer persontrafiken via tåg köra ända till Haparanda.

  Bil: Kör E4 så långt öster ut det går att komma i Sverige. Då bör du vara i Haparanda. Sväng vänster när du kommer till Torneälv och kör längs väg 99 i 15 km. Sväng av till Kukkolaforsen vid den stora skylten vid vägen. Du är nu framme!

  Flyg: Enklast är att flyga till Luleå flygplats eller till Kemi flygplats eller Rovaniemi flygplats i Finland. Där ifrån måste transport lösas på annat sätt. Vi kan arrangera pick-up service men det går också att hyra bil på flygplatserna eller att ta tåg eller nyttja lokaltrafiken.

  GPS-koordinater:

  N65.9626019°, E24.0389118°

  Kontakt:

  +46 922 31000 info@kukkolaforsen.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 12:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december
  2024:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  Varierar efter säsong. Högsäsong 8-20

  Antal rum

  52

  Antal bäddar

  100 >

  Följ STF Kukkolaforsen

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  För att kunna utveckla Kukkolaforsen Turist & Konferens AB:s verksamhet långsiktigt hållbart behöver vi ha en god kännedom om vår verksamhet och alla dess delar. Vår verksamhet ska genomsyras av Brundtlandskommissionens definition av begreppet social hållbarhet: “En utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”. Vi vill också försöka knyta an till FN:s Generalförsamlings arbete Agenda 2030 och arbetet med 17 globala mål för hållbar utveckling. Här ifrån tar vi vår utgångspunkt när vi formar vårt arbete. Vi delar upp vårt arbete i tre delar, ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet.

  Ekonomisk hållbarhet

  Ekonomisk hållbarhet innebär åtgärder för att trygga bolagets finansiella ställning. Vi ska arbeta resurseffektivt för att säkra företagets framtid och leva upp till avkastningskrav och vi tar ansvar inför ägarna. Vi ska följa ekonomisk lagstiftning, förordningar och föreskrifter.  Vi ska eftersträva en sund och långsiktig relation till våra underleverantörer. Vi ska arbeta för att vara en tydlig och trygg affärspartner med affärsmässiga avtal och försöker i möjligaste mån gynna den lokala ekonomin.

  Social hållbarhet

  Vi arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet och tror att det bidrar till att öka vår lönsamhet och ställning som ett attraktivt företag. Det ska genomsyra både våra arbetssätt och vår rekrytering. Jämställdhet och mångfald är ett strategiskt viktigt område. Vi tolererar inte diskriminering på vår arbetsplats, vare sig på grund av ålder, kön, religion eller annan trosuppfattning, etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Vi tillåter heller inga former av kränkningar, trakasserier eller särbehandling och arbetar aktivt för att motverka såväl direkt som indirekt eller omedveten diskriminering. För oss är det viktigt att alla som vi arbetar med delar vår uppfattning om social hållbarhet.  Vi ska följa gällande kollektivavtal samt gällande arbetsmiljölagstiftning, förordningar och föreskrifter.

  Ekologisk hållbarhet

  Kukkolaforsen är en unik kultur- och ekologiskmiljö och vi har ett ansvar för att säkerställa att resurser finns tillgängliga även i framtiden för kommande generationer. Vi vill därför ha ambitiösa miljö- och energimål. Likväl har vi ett ansvar för att utbilda och motivera våra medarbetare och leverantörer till delaktighet i vårt miljö- och energiarbete. Vi som arrangör ska har en god kännedom om våra produkter och vårt område och dess begränsningar och vi tar ansvar för att verksamheten orsakar minsta möjliga slitage och negativ påverkan i det område vi är verksamma inom. Vi ska aktivt arbeta för att minska vårt ekologiska avtryck genom att i alla lägen göra ekologiskt hållbara samt lokalproducerade val vid inköp, förbrukning, planering, försäljning, verksamhet etc.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.