STF Klimpfjällsgården

Pensionat med smakupplevelser på gränsen mot Stekenjokk

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Välkommen till Klimpfjäll, den sista utposten efter Vildmarksvägen på Västerbottensidan innan kalfjället Stekenjokk tar vid. Här ligger Klimpfjällsgården, ett hemtrevligt litet pensionat där italienska smaker möter fantastisk svensk fjällnatur.
Läs mer
Välkommen till en bit av Italien, mitt i de svenska fjällen. Klimpfjällsgården ligger mitt i byn Klimpfjäll, med utsikt över fjäll och sjö. Naturen runt om gården bjuder på vindlande vandringsleder, makalöst fiske, fåglar, fauna och jakt. Framför allt bjuder den på tystnad, makalösa vyer och tid till eftertanke och reflektion. Bara resan hit via Vildmarksvägen eller Inlandsbanan är en upplevelse i sig.

Klimpfjällsgården är ett avkopplande hemtrevligt pensionat med endast sex unikt inredda rum med eget badrum samt tre lägenheter med självhushåll. Maten är en viktig del av upplevelsen och här får smaker från Italien gifta sig med norrländska råvaror. En smak av Italien i södra Lappland!

Veronica Rossi driver Klimpfjällsgården i andra generationen, och förvaltar de italienska rötterna i kärleken till maten i pensionatets restaurang. Här möts den italienska och norrländska kulturen både i maten och i gästfriheten. Veronica brinner för att skapa en helhetsupplevelse för sina gäster och slår gärna ett slag för den långsamma turismen. Varmt välkommen till Klimpfjällsgården, där kärleken till maten och den vidunderliga naturen präglar din vistelse.

Veronica Rossi med personal

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och/eller friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 575 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Kultsjövägen 3
  912 98 Klimpfjäll

  Hitta till boendet
  Vägen till och från Vilhelmina är öppen året runt och till Vilhelmina kommer man med buss från Umeå eller Östersund alternativt med Inlandsbanan till Vilhelmina och sen vidare med buss. Titta på tabussen.nu och hitta din kollektiva resa till Klimpfjäll från Vilhelmina. Bussen stannar 50 m från Klimpfjällsgården.

  Sommartid (6/6-15/10) kommer man även hit med bil via den högt belägna vackra vägen över Stekenjokk mellan Västerbotten och Jämtland som kallas Vildmarksvägen. En makalös upplevelse i sig.

  På gården finns en Teslaladdare för elbilar.

  GPS-koordinater:

  N65.060126°, E14.798412°

  Kontakt:

  +46 940710 52 info@klimpfjallsgarden.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Antal rum

  9

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Klimpfjällsgården

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.