Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Kittelfjäll Värdshus

Vi hyllar det småskaliga och lokala

För Kittelfjäll Värdshus är det en självklarhet att värna om den lokala och småskaliga livsmedelsproduktionen. Vi verkar i en fantastisk miljö med råvaror av världsklass och en matkultur, präglad av månghundraåriga traditioner av renskötsel, jakt- och fiske och på andra sidan bergen ligger Nordatlanten.

Vi samarbetar med flera duktiga och hängivna lokala råvaruleverantörer och matproducenter, men odlar också grönsaker, kryddor själva. För oss är det inget konstigt, det är så man alltid har levt här. För att inte tala om alla bär och goda svampar som flitiga bybor och stamgäster förser oss med.

Vi serverar spännande, modern mat med en twist som passar alla, såväl hungriga skidåkare, friluftsmänniskor, matälskare och alla andra Kittelfjällsfrälsta. I vår köksbar kan du också äta eller ta en drink samtidigt som du pratar med kockarna i det öppna köket. Under vintern spetsar vi vår verksamhet med roliga och inspirerande gästspel med bland annat Paul Svensson och asiatiska toppkrogen Farang

Vår restaurang rymmer upp till 90 personer.

Dryck vald med omtanke

Tack vare att den kreativa krögarinnan Lotta är både utbildad sommelier och sannerligen vinfrälst kan du vara säker på du får de bästa rekommendationerna från Värdshusets fina dryckessortiment. Hon väljer med säker hand ut de bästa naturvinerna och ekologiska vinerna samt närbryggd öl, hållbara juicer och muster.  Vårt fina sortiment av vin och öl väljs med stor omsorg och hänsyn till hur odling och framställning gått till.

Avslappnat barhäng

I vår avslappnade och personligt inredda bar kan du hänga med släkt och vänner i våra vintagesoffor framför brasan och runt små mysiga barbord. I glasen serveras rejäla, spritstinna drinkar, ett brett men personligt utvalt ölsortiment samt en kul och fyllig vinlista.

Goda charkbrickor, smaskiga smårätter och snacks finns på vår barmeny.

Vi har även väldigt varierad liveunderhållning i baren under såväl afterski som på kvällen. Vad sägs om Bo Sundström från Bo Kaspers orkester, Wille Crafoord, dj-trion Toppar och Dalar eller varför inte en violinkonsert i världsklass av Semmy Stahlhammer.  Vår käre hustrollis Vargen uppträder ibland med tricks för hela familjen!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.