STF Kebnekaise Fjällstation

Mer om STF Kebnekaise Fjällstation

Resan upp till Kebnekaise Fjällstation börjar i Nikkaluokta, där vägen slutar och vildmarken tar vid. I mer än ett sekel har stationen funnits här som en trygg oas mitt ute i den lappländska fjällvärlden, och erbjudit skydd och vila för trötta vandrare. Hit har folk kommit för att söka äventyr och spänning, och också för att njuta av stillheten och lugnet. Välkommen du också!

Om du vill kan livet på fjällstationen bjuda på tuffa strapatser med krävande toppturer, klätterkurser på sten eller is, skidbestigningar, glaciärvandring och terränglöpning över fjällhedarna. Men det kan också vara en nästan andlig vistelse med strövtåg i dalgången under den öppna horisonten, vandring längs Kungsleden, frihet och ett fullständigt lugn.

Efter en dag med fjällvind, reflektion och kanske många höjdmeter kan du slå dig ner en stund i värmen från brasan och drömma dig tillbaka en stund. Sedan väntar en läcker trerättersmiddag innan du somnar gott. Förboka gärna din middag.

Inför nästa tur äter du en rejäl frukost med nybakat bröd.

STF har en lång historia vid Kebnekaise och under åren har starka traditioner vuxit fram.
I fjällstationens äldsta del Gammelstugan samlas man fortfarande runt brasan efter 100 år för att utbyta tankar efter dagens upptäcktsfärder och ge varandra tips inför kommande äventyr.

Boende
Vi erbjuder dubbelrum, 2-bäddsrum, 4-bäddsrum och flerbäddsrum.

Tillgång till dusch och toalett finns i alla byggnader, utom huvudbyggnaden, dock inte i på rummen. Oavsett var du väljer att sova har du alltid tillgång till bastu och relaxavdelning, båda med hänförande utsikt.

Restaurang
Vid Kebnekaise Fjällstation finns en restaurang som serverar frukostbuffé, lunch och middag. Vi har fullständiga rättigheter och cafébar med gott fikabröd från eget bageri.

Service
Vår butik säljer proviant, godis, kläder och souvenirer. Servicebyggnaden har kök, toaletter, dusch, bastu och torkrum. Vi har en lånedator som du gärna får använda. Under vintern 2016 installerades ett nytt wifi som nu testas. Telia (4G) är ensam operatör med täckning i området.

Sport och uthyrning
Vår sporttjänst har ett stort sortiment av skidor samt annan frilufts- och klätterutrustning till uthyrning. Vi säljer också en del skid- och friluftsutrustning. Våra färdledare hjälper dem som vill till upplevelser de inte klarat av att nå på egen hand.

Se och göra
Kebnekaise är en av inkörsportarna till Kungsleden som du når efter en dagsetapp västerut. Längs Kungsleden når du Abisko respektive Saltoluokta på 4-7 dagar. Den som vandrar eller åker skidor har en härlig dagstur hit från Nikkaluokta där vägen slutar.

Sveriges mest högalpina landskap med flera 2000-meterstoppar inom dagtursavstånd. Guidade toppturer till Sveriges högsta topp, klättringar, glaciärvandringar, skidbestigningar och kursverksamhet. Fina utflyktsmål i omgivningarna sommar som vinter.

Fjällbokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-12

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er