STF Karlskrona Kronohäktet

Mer om STF Karlskrona Kronohäktet

Kronohäktet byggdes 1910–1911 som ett cellfängelse efter den så kallade Philadelphiamodellen. I häktet satt främst vapenvägrande militärer och civila i väntan på rättegång. Cellerna var då utrustade med potta, fjädersäng med madrass och ett litet skrivbord. Nu för tiden är byggnaden ett byggnadsminne som ingår i Världsarvet Karlskrona. Under 2018 restaurerades häktet och är idag ett bekvämt och unikt boende i form av ett hostel, beläget på vackra Stumholmen. Från oss är det bara några meter till Marinmuseum och ytterligare ett par hundra meter till stadens kärna, vilket innebär att du bor på bästa läge för att kunna uppleva Karlskrona med omnejd.

Renoveringen är varsamt gjord och rummen är inrymda i de gamla cellerna. Cellerna är ljusa och fräscha med fönster. Även om ytan är liten, är den effektivt utnyttjad för att göra vistelsen bekväm. Varje rum innehåller sköna sängar och ett litet skrivbord, TV och kyl.

Stora, fräscha gemensamma toaletter och duschrum finns i anslutning till rummen på varje våningsplan. Här återfinns även receptionen och ett trevlig gästkök. Det finns bokningsbara tvättmöjligheter och givetvis fritt wifi.

När du bor hos oss kan du enkelt fixa din frukost i vårt välutrustade gäst kök. Du har även ett större kylskåp och frys i det gemensamma köket samt mindre kyl i din cell. Under sommaren serverar vi även frukostbuffé som du enkelt kan lägga till i din bokning. Övrig tid på året erbjuds ej frukost. Under sommaren erbjuder vi även lunch vissa dagar i veckan.

Receptionen öppen mån-fre 8-16. Incheckning möjlig från 12.00. Under helger har receptionen varierande öppettider, vänligen kontakta oss i god tid för överenskommelse om ankomsttid.
Incheckning möjlig från kl. 12.00. Vänligen meddela oss önskad ankomsttid. Utcheckning alla dagar senast kl 10.00

Varmt välkomna till oss - vi lovar att du kommer få en spännande vistelse!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.