Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Karlskrona Kronohäktet

Hos oss finns det två typer av celler att spendera nätterna i. De vanliga cellerna, som under Kronohäktets aktiva tid hade en fjädersäng med en madrass, potta och ett litet skrivbord, har idag förvandlats till fräscha små rum med sköna sängar, ett litet skrivbord, TV och kyl. Dessa celler rymmer 1-2 personer och består av en resårsäng på golv samt en vägghängd nedfällbar säng.

Den andra typen är gentlemannacellerna. Dessa celler är lite större och var förr i tiden främst använda av gentlemän och högre befattningshavande inom militären. Även dessa celler har efter ombyggnationen fått sköna sängar, skrivbord, TV och kyl. Här ryms 3-4 personer, och de består av två resårsängar på golvet samt två vägghängda nedfällbara sängar.

Alla celler är ljusa och fräscha med fönster. Även om ytan är liten, är den effektivt utnyttjad för att göra vistelsen bekväm. Stora, fräscha gemensamma toaletter och duschrum finns i anslutning till rummen på varje våningsplan.

Totalt finns 32 celler, varav 29 är enkel/ dubbelcell och tre är så kallade gentlemannaceller.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.