STF Kalix Malören Lodge

Upplev

Guidad tur runt Malören
Malören är ett naturreservat beläget längst ut i Bottenvikens skärgård. Det är en särpräglad ö, som få har kunnat besöka och ännu färre kunnat övernatta på. Följ med på en spännande tur runt ön och lär dig mer om våra fantastiska sevärdheter.

Paddla kajak i midnattljus
Upplev stillheten och njut av havets kluckande när du paddlar runt den hästskoformade ön. Det finns inget som är så rogivande som att uppleva Malören från havet.

Dagstur till Sandskär
Följ med på en oförglömlig tur från Malören till Haparanda-Sandskär. Här kan du upptäcka Sandskär, som lockar med vacker natur och ett rikt djurliv.

Lägg ut ditt eget fiskenät på Malören
Följ med våra erfarna fiskare ut på havet och lägg nät över natten. På detta äventyr får du ta del av berättelser från 1700-talet, då strömmingsfisket kulminerade. Nästa morgon vaknar ni i ottan för att vittja fiskenäten, rensa fisken och tillaga den över öppen eld. Njut av den nyhalstrade fisken tillsammans med tunnbröd och potatis.

Paradis för fiskare
Upplev fiske när det är som bäst. I Malörens fiskevatten finns ädelfisk, däribland öring, röding, lax och harr. Vi stoltserar även med ett fantastiskt gäddfiske! Inte ens den mest inbitna malörenbon hinner prova på mer än en bråkdel av dessa under sin livstid. Det finns alltså mycket att upptäcka.

Halstra din egen saltströmming
På Malören Lodge har du möjlighet att köpa ett saltströmmingpaket. Tillaga din egen måltid hos oss. Vi förser er med saltströmming, potatis och tunnbröd. Njut av måltiden med en öl eller ett glas iskallt vatten.

Sälsafari
Följ med ut i Malörens vackra skärgård och se knubbsälar som solar på klipporna. Utöver en guidning om sälar och livet vid havet får du också veta mer om det omgivande öarna. Turen tar cirka 1,5 timma i Malörens vackra skärgård.

Löjromskorg med Artic treats praliner
Ta med dig en korg med Kalix löjrom, lokalt producerat tunnbröd och klassiska tillbehör. Därefter kan du hitta din egen lilla picknickplats på ön. I korgen finns också en flaska Prosecco, samt handgjorda, ljuvliga praliner med smaker från Malörens landskap.

Tälj din egen trägubbe i solnedgången
Upplev solnedgången från vår uteplats där du kan skapa din personliga trägubbe med kniv. Samtidigt passar det bra att njuta av en kall öl eller kanske ett glas svalkande glas smultronsaft. Använd enkla verktyg och se hur trägubben växer fram ur träbiten, samtidigt som solen sänker sig över horisonten.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.