STF Kalix Malören Lodge

Upplev

Paddla kajak i midnattljus

Upplev stillheten och njut av havets kluckande när du paddlar runt den hästskoformade ön. Det finns inget som är så rogivande som att uppleva Malören från havet.

Dagstur till Sandskär

Följ med på en oförglömlig tur från Malören till Haparanda-Sandskär. Här kan du upptäcka Sandskär, som lockar med vacker natur och ett rikt djurliv.

Lägg ut ditt eget fiskenät på Malören

Följ med våra erfarna fiskare ut på havet och lägg nät över natten. På detta äventyr får du ta del av berättelser från 1700-talet, då strömmingsfisket kulminerade. Nästa morgon vaknar ni i ottan för att vittja fiskenäten, rensa fisken och tillaga den över öppen eld. Njut av den nyhalstrade fisken tillsammans med tunnbröd och potatis.

Paradis för fiskare

Upplev fiske när det är som bäst. I Malörens fiskevatten finns ädelfisk, däribland öring, röding, lax och harr. Vi stoltserar även med ett fantastiskt gäddfiske! Inte ens den mest inbitna malörenbon hinner prova på mer än en bråkdel av dessa under sin livstid. Det finns alltså mycket att upptäcka.

Sälsafari

Följ med ut i Malörens vackra skärgård och se knubbsälar som solar på klipporna. Utöver en guidning om sälar och livet vid havet får du också veta mer om det omgivande öarna. Turen tar cirka 1,5 timma i Malörens vackra skärgård.

Löjromskorg med Artic treats praliner

Ta med dig en korg med Kalix löjrom, lokalt producerat tunnbröd och klassiska tillbehör. Därefter kan du hitta din egen lilla picknickplats på ön. I korgen finns också en flaska Prosecco, samt handgjorda, ljuvliga praliner med smaker från Malörens landskap.

Tälj din egen trägubbe i solnedgången

Upplev solnedgången från vår uteplats där du kan skapa din personliga trägubbe med kniv. Samtidigt passar det bra att njuta av en kall öl eller kanske ett glas svalkande glas smultronsaft. Använd enkla verktyg och se hur trägubben växer fram ur träbiten, samtidigt som solen sänker sig över horisonten.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.