Hållbarhet

Boendets huvudsida: STF Kalix Malören Lodge

Vårt miljöarbete

Hållbarhet och omtanke är viktigt på Malören. Både för oss människor som vistas där, och för djuren, fåglarna och den unika naturen.

Vi har ett utbud av lokalt producerad samt vegetarisk mat. Självklart källsorterar vi och återvinner därmed skräp. Genom att använda material flera gånger sparar vi på naturresurser och energi. Våra produkter som shampoo, body lotion, duschtvål samt spaprodukter är ekologiska.

Sedan 2020 är Malörens Lotsstuga självförsörjande på el. Genom vår investering av en solcellsanläggning producerar vi endast fossilfri el i vår anläggning.  Detta för att solceller har en minimal miljöpåverkan och är en viktig del i vårt miljötänk. Med vår solcellsanläggning minskar Malören sina koldioxidutsläpp med 4 000 kg per år.

Sommaren 2021 investerade vi även i en ny miljövänlig båtmotor. Genom denna nya investering kommer vår båt Stella transportera passagerare till Malören med HVO100, vilket är ett 100% förnybart och fossilfritt dieseldrivmedel. Utöver vinsten med minskade koldioxidutsläpp kommer en ny båtmotor även innebära färre antal transporter mellan Kalix och Malören tack vare att båten orkar bära fler passagerare på varje tur.

Sedan 1 april 2021 går tågtrafiken från södra Sverige till Kalix och bidrar till lättillgänglig och klimatsmart transport för våra gäster.

Vi får ofta höra att det är väldigt rent på Malören och lite skräp kring stranden. För de gäster som vill, finns möjligheten att delta i #ettskräpomdagen eller #trashtag. Vi erbjuder sopsäckar och handskar till de gäster som vill bidra till en renare miljö.

Malören är ett naturreservat, vilket innebär att vi ska värna om naturen genom att exempelvis inte plocka växter som finns på ön.

Tack för att du bidrar!

Se tillgänglighet och boka. Från 545 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.