Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. Vi befinner oss i ett akut ekonomiskt läge och kämpar nu för att rädda vår 135-åriga förening. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Kaitumjaure Fjällstuga

Tips

STF Kaitumjaure är en av fyra fjällstugor på Kungsleden mellan Saltoluokta och Kebnekaise. Om du gillar både traditionella skidturer och toppturer på skidor är Kaitumjaures omgivningar verkligen något för dig. Härifrån kan du göra korta utflykter ner mot sjön och Kaitumjåkkas utlopp. Mer krävande toppturer går till Sangartjåkka, Livamtjåkka, Läipetjäpetjåkka.

Butik
Kaitumjaure har en rymlig butik med brett sortiment och stugvärden bor i anslutning till butiken, vilket underlättar för gästen. I butiken finns även kassaapparat. Här hittar du all mat du kan behöva för din fjälltur. I anslutning till butiken ligger även stugvärdens rum. Fjällstugan har ett fullskaligt sortiment med ett brett urval av flera produktsorter och vegetariska alternativ. Här får du möjlighet att skapa både huvudrätt och efterrätt. Sortimentet består av några kött-, grönsaks- och fruktkonserver, flera olika soppor, frystorkat, pasta, pastasås, potatismos, havregryn, tubostar, olika sorters hårdbröd, olika kex, snabbkaffe, te, chokladdryck, mjölkpulver, olika sorters choklad, påsgodis, chips, läsk, folköl, lite hygien- och plåsterartiklar och engångsgasol.

Bra att veta kring stugan
• Sommartid rinner en liten bäck i anslutning till fjällstugan. Här hämtar du ditt vatten och en bit nedströms finns ett utmärkt ställe om man vill tvätta sig. Vintertid hämtar du vatten i kallkälla bakom stugvärdsstugan.
• Fjällstugan har en underbar utsikt och att sitta på utomhus utanför stugan och bara njuta av vyn och omgivningarna är en fröjd.
• Kaitumjaure ligger inom Kebnekaise regleringsområde och därför krävs tillstånd för att köra skoter i området. Trafiken är dock tillåten på sjöarna öster om fjällstugan, samt längs leden mot Teusajaure.

FÖRBETALA BOENDE I STF FJÄLLSTUGA

För att få bästa pris kan du förbetala en ospecificerad sovplats.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.