Mat & dryck

Ett boende på Ivögården är alltid en helhetsupplevelse där maten är en viktig del. Halvpension ingår därför alltid i logipriset, vilket innebär att du som gäst till kvällen serveras Köksmästarens 3-rätters meny.

Vingården och restaurangen är verksamhetens hjärta, och det ingen tvekan om familjens passion och kärlek till mat och dryck  Att driva en egen vingård hade länge varit en dröm när man 2012 köpte gården på Ivö i Skåne. Den lilla vingården ligger mycket vackert på väg ner mot Ivös kyrka och sedan de första vingårdsrankorna planterats har verksamheten sakta och säkert utvecklats. Här odlas idag  tre olika sorters druvor, Rondo, Regent och Solaris och från skörden produceras gårdens eget röda, vita, rosé och mousserande vin.  Varje år har druvorna olika förutsättningar beroende av klimatet, vilket ger ett unikt sortiment av viner efter varje skörd.

Strosa på egen hand, eller följ med på en guidad tur där du får höra mer om en vinmakarens år samt hur tillverkningsprocessen ser ut, från skörd fram till att det serveras i restaurangen.

Restaurangen huserar idag i den tidigare prästbostaden med utsikt över kyrkan och vinodlingarna. Här får kreativiteten och magin komma till sin rätt när gårdens ägare och köksmästare väljer ut säsongens bästa råvaror. I matsalen möter gårdens ägarinna, tillika sommelier, upp och hjälper gärna till att sätta ihop ett passande dryckespaket. Såväl gårdens eget vin som ett noga utvalt utbud av andra länders viner finns att välja mellan.

Här lagas all mat från grunden med en kärlek till lokalt, närproducerade och ekologiska råvaror. Menyerna byggs efter årstider och anpassas efter vilka råvaror som erbjuds i närområdet. Under årets högtidsperioder serveras traditionella rätter som gås och julbord, där traditionella rätter får en kärleksfull twist och hållbarheten och det lokala är i fokus. Oavsett tid på året är målet att ge dig en oförglömlig upplevelse med mat och dryck i en personlig och trivsam miljö.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka