Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Huskvarna Rosendala Herrgård Hotell

Vid Vätterns strand och omgiven av trolska skogar

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Mellan dramatiska bergsbranter och den vidsträckta Vättern vilar den lilla staden Huskvarna. Omgivningarna bjuder på trolska skogar, charmigt småstadsliv och spännande historia. På Rosendala Herrgård bor du bekvämt och charmigt i lugna kvarter.
Läs mer
Trädgårdsstaden Huskvarna ligger på sluttningen mellan Vättern och Huskvarnabergets dramatiska bergsbrant. Orten är känd för sina trädgårdar och sina många vackra sekelskifteshus. På kort avstånd når du Jönköping med sitt utbud av kultur och restauranger såväl som charmiga Gränna med sina polkagrisar, Polarmuseum och färjan till vackra Visingsö. Omgivningarna bjuder även på gamla borgar, spännande historia och svindlande vacker natur.

Huskvarna Hotell & Vandrarhem och Rosendala Herrgård ligger centralt på lugnt läge i de vackra äldre villakvarteren i centrala Huskvarna. Här bor du bekvämt oavsett om du gör ett stopp längst din resa eller vill stanna längre och utforska trakterna. Med Elmia-mässan och Jönköping på kort avstånd är det perfekt även för dig som reser i tjänsten.

Här kan du välja att bo i Rosendala Gård från 1774, med personligt inredda rum i romantisk stil eller i den lite yngre byggnaden inredd i marin New Englandstil. I den senare hittar du även reception och matsal där vi varje morgon serverar en stärkande frukostbuffé. Vi erbjuder såväl hotellkoncept med bäddad säng, frukost och avresestäd som vandrarhemskoncept där du kan välja din servicenivå. Oavsett vilket du väljer har du tillgång till gemensamt gästkök om du vill kunna fixa lite själv.

Vänligen observera att vår reception har begränsade öppettider. Kontakta oss i god tid om du planerar att anlända utanför dessa.

Varmt välkommen till Huskvarna och Johan Bauers trolska trakter!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 398 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Odengatan 10
  56132 Huskvarna

  Hitta till boendet
  Vi ligger mitt i Huskvarna, längt Vätterns strand och längst E4. Närmsta större stad är Jönköping. Det är enkelt att ta sig hit via kollektivtrafiken, antingen med tåg eller buss.

  Kommer du med buss kan du oftast gå av vid Esplanaden, och därefter är det endast en kort promenad till oss. Kommer du med tåg går du av vid Huskvarna station och tar en buss mot Huskvarna centrum. Vill du promenera är det drygt 1,5 km från stationen till oss.

  Kommer du med bil finns parkering i anslutning. Vi har ett begränsat antal fria p-platser på vår egen parkering belägen bakom Rosendala herrgård. Därutöver finns det möjlighet att parkera på gatorna runt omkring, vilket f n är fritt under kvällstid, och avgiftsbelagt under dagtid.

  För dig med behov av att ladda din elbil finns laddstolpar ca 800 meter från oss.

  GPS-koordinater:

  N57.794719°, E14.27109°

  Kontakt:

  +46 36148870 info@hhv.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  2 januari – 22 december
  2024:
  2 januari – 22 december

  Öppettider reception

  Receptionen är endast öppen mellan klockan 8:00-12:00 (vardagar) och klockan 8:00-10:00 (helger). Det innebär att alla våra gäster kan checka in dygnet runt, dock tidigast klockan 15:00 på ankomstdag.

  Antal rum

  10

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Huskvarna Rosendala Herrgård Hotell

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.