Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Hotell Magasin 1

Vi som bor på och älskar Öland, säger att allt går att uppleva här. Det kanske är en liten överdrift, men är du intresserad av natur, museer och konst, avkoppling, bad, god mat, trevliga caféer – då lovar vi att du kommer få en mängd trevliga upplevelser här på Öland. Fråga oss gärna – bland det roligaste vi vet, är att prata om vår ö och alla platser vi älskar att besöka exempelvis Eckelsudde, Resmo krukmakeri och Beijershamn och alla mysiga caféer. Fråga gärna efter vår broschyr med tips på våra favoriter.

Mörbylånga

Mörbylånga ligger strategiskt söder om Ölandsbron och är en perfekt utgångspunkt för upptäcktsfärder över hela Öland. Köpingen Mörbylånga grundades 1820 och har flera vackra gator med karaktär av sent 1800-tal och tidigt 1900-tal. Bebyggelsen mellan havet och torget består av tidstypiska trähus med idylliska trädgårdar. Närheten till vattnet och hamnen sätter sin prägel på köpingen liksom konstnärerna och konsthantverkarna som lever och verkar här. På promenadavstånd, den närmaste 200 m, från Magasin 1 finns hela tre badplatser. I det lilla samhället, som lever upp lite extra under sommarmånaderna, finns ett litet urval av butiker, restauranger och caféer.

Vandring

Ju längre söder ut på Öland du färdas, desto mer vidunderliga blir vidderna. Det karga alvaret som är en del av Unescos Världsarv ”Södra Ölands Odlingslandskap”, är en intressant utgångspunkt för vidsträckta promenader. Här finns fantastiska vandringsleder med olika längd, underlag och upplevelser. På Öland hittar du dessutom en av Svenska Turistföreningens signaturleder, nämligen Mörbylångaleden som låter dig uppleva södra Öland.

Cykla

Runt om på ön finns härliga cykelleder med rutter som passar alla cyklister, allt från fina skogar för Mtb till Ölandsleden som slingrar sig längs med hela ön. Öland är helt enkelt som gjord för att upplevas på två hjul så ta med din egen cykel eller hyr allt du behöver på plats.

Historia

På Öland är historiens vingslag ständigt närvarande Var helst du tar dig fram ser du fornborgar, gravsättningar, odlingslandskap och väderkvarnar. Vida konsthall, Sollidens Slott, Borgholms slott, Ölands Museum Himmelsberga och Eketorps Borg är några platser att besöka.

Missa heller inte ett besök nere vid Långe Jan, Sveriges högsta fyr som står längst ner på Ölands södra udde. Här finns också Naturum och fågelstation.

Kultur & hantverk

Öland har en lång tradition som bas för konstnärer, författare och formgivare. Kanske är det för det omtalade ljuset eller bara den sköna känslan på ön. Runt om på ön finns ett stort antal verksamma konstnärer, konsthantverkare och författare. Gallerier, verkstäder, butiker och ateljéer finns i rikligt antal.

Se tillgänglighet och boka. Från 615 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.