Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Höglekardalen

Vandra

Här finns vackra och lättillgängliga fjäll att uppleva för hela familjen. Här finner du lugnet i de vidsträckta vyerna. Här finns isälvskanjonen Dromskåran. Ett kluvet berg, branta fjällsidor, kargt stenlandskap och samtidigt frodig grönska. Den är dramatisk och vacker. Här finns de bästa dagsturerna. Vandra till stenhyddan eller bestig områdets tre toppar:

  • Östfjällets topp 1170 m
  • Västfjället 1 158 m
  • Drommen 1 140 m

Fiska

Här finns fiske för alla. Som avkoppling och njutning eller för den som vill ha spänning i ett fiske som bjuder på utmaningar och upplevelser. Här finns ett stort antal vatten, såväl små tjärnar som större sjöar och strömmande vatten. Dammån är känd för sitt fina fiske, här har du chansen att göra ditt livs fångst. Dammån är vattnet för dig som gillar att fiska, som är redo för en utmaning. Här finns den graciösa harren och den storvuxna öringen som får pulsen att skena – men självklart också arter som sik, lake, abborre.

Cykla

I Bydalsfjällen finns inga speciella cykelleder. Se istället cykelturen som en vandringstur. Ta med karta, kompass och prova dig fram. Här finns bra cykelstigar, små skogsbilvägar och fina grusvägar. Dessutom vackra vyer vart du än ser. Cyklar finns att hyra i receptionen.

Vill du nå kalfjället trots att du är lite ovan stigcyklare? Då tar du grusvägen mot Hosjöbotten. Det är många och långa uppförsbackar men väl uppe cyklar du på den fantastiska fjällvägen mitt på kalfjället!


Lättaste stigcyklingen börjar längs grusvägen mot Hosjöbotten men viker av i 90-graderskurvan mot Glen. Efter ett tag övergår den lilla skogsbilvägen till stig och efter dryga 12 kilometer landar du i samevistet i Glen.

Se tillgänglighet och boka. Från 350 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.