Upplev mer

Närheten till Högakustenbron gör Snibben till en bra utgångspunkt för utflykter och vandringar i det sagolika Höga Kusten-området. Campingen är mycket vackert belägen på en halvö med vandrarhemmet precis ovanför. Här finns kanoter, roddbåt, trampbåt, mountainbikes och liten motorbåt att hyra. Gillar du att fiska är det fritt fram i sjön. Precis vid campingen finns även en mycket barnvänlig sandstrand och en liten minigolfbana. Här spelar ni som gäster minigolf gratis. I år har vi tänkt på de allra minsta och byggt ett inomhuslekrum med böcker, spel och pyssel.

Våra gästers favoritutflyktsmål

Högakustenbron

Högakustenbron ligger endast två kilometer från Snibben. Hängbron över Ångermanälven är ett av Sveriges högsta byggnadsverk med en höjd på 180 meter ovan vattenytan. Brospannet är Skandinaviens längsta, Europas tredje längsta och världens elfte längsta. Ett imponerande bygge! Följ vandringsstigen upp till toppen på Prästberget och njut av ljuvlig utsikten över både Högakustenbron och Sandöbron.

Skimutis show room

Besök världsberömde träsnidaren Tomas Skimutis show room i Ramvik. Här hittar du fantasifulla möbler, skulpturer och konstverk. Passa också på att besöka Sidengalleriet där den svenska textilkonstnären och designern Ingrid Edberg Norlin visar sina kollektioner, har kurser och tar emot studiebesök.

Högsjö gamla kyrka

På promenadavstånd från Snibben hittar du Högsjö gamla kyrka, hembygds-museum och café vilka alla drivs av Högsjö Hembygdsförening. Kyrkan uppfördes i slutet av 1300-talet och efter att ha varit ödelagd sedan 1700-talet genomgick den en omfattande restaurering i början av 1900-talet.

Valkallen Oslagbar utsikt över Höga Kustens fantastiska landskap där Ångermanälven möter havet. Två stigar leder upp, båda ansluter till Högakustenleden.

Fiska i Ramvik

I Ramvik finns ett trettiotal sjöar av olika karaktär, allt från gäddfiske i insjö till fiske efter ädelfisk i sjö och ström. Högsjö Sportfiskeförening har all den information du behöver.

Cykla över båda broarna

En cykelrutt med fantastiska vyer är att cykla över båda broarna. Ta vänster från Snibben ut på väg 90 och ta efter några kilometer av vid historiskt minnesmärkta Lunde. Här följer den första imponerande bron; Sandöbron. Vidare går färden längs en av Sveriges vackraste vägar innan nästa mäktiga bro tar över; Högakustenbron. Välj därefter väg 90 igen och du är efter 2,5 kilometer tillbaka på Snibben.

Rotsidan

Ett underbart vackert 4 kilometer vidsträckt område med klapperstensfält och slipade, plana stenhällor.

Ulvön

Ulvön är Höga Kustens största fiskeläge och mest känd för surströmmingen som tillverkats på ön i över 100 år. Hit tar du dig med Högakustenbåtarna.

Skuleskogens nationalpark

Skuleskogens nationalpark och Slåttdalsskrevan slåttdalsskrevan delar Slåttberget i två delar, mitt i Skuleskogens nationalpark. Skrevan är nästan 200 meter lång, 7 meter vid och 40 meter djup.

Bönhamn

Bönhamn har en dramatisk kustlinje med berg och spektakulär natur. Här finns också många vandringsleder.

Hemsö fästning

Någon mil från Snibben finner du Hemsö Fästning, som historiskt är en av Sveriges mest betydande försvarsanläggningar.

M/S Ådalen III

Ta en tur med M/S Ådalen III och upplev den imponerande Ångermanälven till sjöss.

Högakustenleden

Att resa betyder att nå ett mål. Att vandra betyder att vara på väg. Höga Kustenleden startar ca. 2,5 kilometer från Snibben och är en av Sveriges vackraste leder. Vi har många gäster som ger sig på denna led som sträcker sig genom hela världsarvet, från Hornöberget i söder och Örnsköldsvik i norr.

Via Ferrata

Skuleberget Europas största Via Ferrata anläggning. Här har alla en möjlighet att uppleva bergsklättring under maximal säkerhet.

Blå Porten Antik & Loppis

Omskriven pärla för fyndletare. Närbeläget i Älandsbro.

Ateljé Orsta

Carin Hedlund hämtar i sina akvareller inspiration från Höga Kustens fascinerande landskap. Sommarutställningar från den 30:e juni till den 10:e augusti. Nya konstnärer gästutställer varje vecka.

Arnolds Bilmuseum & Café

Här finns över 650 bilmodeller i plåt,  några av dem är riktiga rariteter. Även bilar i fullskala och annan kuriosa med motortema, bland annat BMW och VW. Öppet alla dagar hela sommaren mellan kl. 11.00 och 17.00.

Mat- och smakupplevelser

High Coast Distillery

Box Whisky Besök mycket populära Box Whiskyfestival som startar i slutet av juni.

Hernö Gin

Destilleriet finns i den vackra byn Dala strax utanför Härnösand och är enligt Highlife världens bästa destilleri för att provsmaka gin.

Gårdsbutiken

Prisbelönt mat och en butik med massor av egenproducerade delikatesser.

Östanö Skafferi

Gårdsbutik och rabarbercafé.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.