STF Helags Fjällstation

Tips

Om du stannar kvar en extra dag i området vid Helags så finns det en uppsjö fina turer som du kan ägna din dag åt!

Exempelvis kan du ta en tur upp på Jalketsåjja, där du kan njuta av utsikten över Krusetjärnarna, Gåsen, Härjångsåsen och Stora Härjångsstöten.

Är du här och vädret tillåter är även en tur till Helags topp (1797) en favorit. Slår däremot kung Bore eller någon av de oräkneliga vindgudarna som måste finnas här, till under just din dag så kan du ändå ha glädje av att ta dig upp i den centrala platån/grytan i massivet.

Där kan du under vintertid titta på glaciären från närmare håll och under sommartid glaciärsjöarna som bildats av smältvattnet. När där inte är snö rekommenderar vi även att du tar dig upp förbi den första sjön, hålla upp mot sydkammen och blicka neråt och se ett mänskligt avtryck i all denna vilda natur.

Där på kanske 1500 höjdmeter började en skolklass för många år sedan skriva meddelanden med stenar stora som nävar på marken, och som tiden har gått så har fjällvandrare lagt till och lagt till sina egna meningar och nu kan du både läsa och kanske skriva din egna lilla del i Helags historia!

Välkommen in till stationen och prata mer med personalen som bor här hela säsongen!

Fjällbokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-17

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er