STF Hanö Vandrarhem

Mer om STF Hanö Vandrarhem

På fiskeläget ligger husen tätt, och här finns en sommaröppen restaurang och affär. Fiskebåtarna och fiskemuseet påminner om Hanös historia som viktig fiskehamn. Under sommaren fylls hamnen av segelbåtar från när och fjärran.

För dig som vill varva ner och komma nära naturen är Hanö rätt plats. Här kan du uppleva de magiska ögonblick då havet plötsligt stillnar och tystnaden är överväldigande, eller när höststormarna drar in över ön och havet blir vilt och vackert.

Ta med en picknickkorg och vandra upp till fyrhallarna och möt en färgsprakande solnedgång. Eller, om du är morgonpigg, så kan du en tidig morgon se solen stiga ur havet som en gigantisk apelsin.

Vandringsleder finns det gott om. En tar dig genom trollskogen till Vindhalla, där stora flata klipphällar välkomnar dig till spännande havsbad eller en grillkväll vid havet.

En annan vandringsled tar dig via Engelska kyrkogården, där engelska sjömän från Napoleonkrigets dagar 1810-1812 ligger begravda, till Bönsäcken, en stenrevel med slätslipade, bönformade stenar som flyttar sig efter vinden, och sedan vidare ner till fiskeläget.

Vandrarhemmet ligger i det som tidigare var Hanös skola och har 30 bäddar fördelade på 7 rum samt ett gemensamt kök. I annexet finns det två rum för dig som vill ta med hunden. Vill du förlägga konferensen eller en fest här går det bra. Varför inte avsluta konferensdagen med en skön bastu nere i hamnen?

Meddela gärna via sms (+46739255337) eller mail hanovandrarhem@telia.com när ni vet vilken färjetur ni kommer med.

Vi har öppet året runt. Välkommen!

Boka

Boka genom att kontakta STF Hanö Vandrarhem direkt.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.