STF Hammarstrand/Lergodset Vandrarhem

Tips

Oavsett om du vill uppleva stora eller små äventyr finns det mycket att upptäcka runt vandrarhemmet. För det är faktiskt så att omgivningarna bjuder in till allt mellan en tur i gummiflotte till zorbing. Här listar vi några tips på saker att se och göra i häromkring. 

Skidåkning i Elefantberget Kullstabacken
Kullstabacken i Hammarstrand erbjuder backar för hela familjen, oavsett om ni är nybörjare eller hellre åker i mer krävande terräng. Det finns självklart både barn- och pulkabackar här såväl som skidskola för den som behöver. Kullstabackens längsta nerfart är ca 12 kilometer och du belönar dig med fördel med något gått från caféet som väntar vid foten av backen när du kommit ner.

Gå i mål vid Döda fallet
Kombinerar du gärna naturupplevelser och motion? Då är kanske en anmälan till Vildhussloppet i maj någonting för dig. Du kan välja att springa en halvmara eller 11 kilometer beroende på din form. Löpartävlingen startar i centrala Hammarstrand och fortsätter med naturen som kuliss över hängbron och vidare längs Indalsälven innan den spektakulära målgången i naturreservatet Döda fallet. Låter det ljuvlig? Klicka här för mer information om Vildhussloppet och hur du anmäler dig. Du kan också följa löptävlingens sida på Facebook för den senaste informationen.

Ta naturstigen mot vattenfallet
Passa på att vandra under ditt besök hos oss på STF Hammarstrand/Lergodset Vandrarhem. Det finns en hel del intressanta sträckor att gå, men det är särskilt en led som vi tycker sticker ut lite extra, nämligen sträckan Ragunda – Meåfallets naturstig. För det är ju inte mycket som slår känslan att följa den lummiga vägen genom Reva naturreservat. Väl framme möts du av Meåfallet som vackert faller 30 meter ner mot Indalsälven. Klicka här för att se en kartvy över hur du hittar hit.

Besök Getgrottan i Ragunda
Förr i tiden var den bastanta Getgrottan ett skydd för betande får och getter och det hölls dessutom bön för deras säkerhet en gång per år här. I dag är grottan ett populärt utflyktsmål av helt andra anledningar. Hit kommer du som gärna strosar runt i ett naturskönt område. Eller för den delen gillar att klättra i det fria. Klättringsentusiaster i alla åldrar kan hitta berg som passar dem. Och det finns dessutom flera mindre grottor som gjorda för kurragömma för familjens yngsta medlemmar!

Ragunda gamla kyrka i Pålgård
Ragunda gamla kyrka är väl värt ett besök om du vill känna historiens vingslag i natursköna omgivningar. Den fina lilla stenkyrkan är från senmedeltiden och sägs vara uppförd av den danskfödde munken Josephus som var kyrkoherde i trakterna kring Indal. Om du får chans att gå – in  missa inte att beundra den sexstämmiga orgeln som är den äldsta i Jämtland.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.