STF Uddevalla/ Gustafsberg

Upplev

Sol och bad
Kring Gustafsberg finns många badställen, såväl sandstränder, gräsbackar som klippbad. Sörkullen, Lindesnäs, Skeppsviken och Bodele är några av dem. På det stora grönområdet finns även fotbollsplaner, en lekplats, duschar och toaletter.

Promenad

Strandpromenaden mellan Gustafsberg och Uddevalla slingrar sig mellan små badvikar och bohuslänska klippor. En del utgörs av en 550 meter lång träbrygga. Längs vägen finns informationstavlor om vattenlivet i Byfjorden. Har du tur kanske du till och med kan få se en val.

På historisk mark
På området finner du informationsskyltar där du kan ta del av Gustafsbergs många berättelser. Du kan även boka en guidad vandring och få all spännande historia berättad. Ta gärna en stärkande promenad på vandringsslingan ”Jorden runt”. Slingan är utformad så att du själv bestämmer hur långt eller kort du vill promenera, i mitten av slingan ligger Gustafsbergsparken. ”Jorden runt” är en naturupplevelse med himmel, hav, berg och dalar. Hälsokällan är tillgänglig vid vissa tillfällen, passa då på att släcka törsten genom att ”dricka brunn” och bli delaktig i en 300-årig tradition.

Skärgårdsbåtarna
Med de vita båtarna kan du åka till Smögen, Lysekil eller Käringön. Skärgårdsbåtarna tuffar på under hela högsäsongen, och du kan hoppa på vid ångbåtsbryggan på Gustafsberg och ta en rundtur bland alla badbryggorna i Byfjorden. För mer information ring 0522- 69 84 80 eller gå in på www.skargardsbatarna.com.

Nordens Ark
Här kan du stifta bekantskap med snöleoparder och vargar, fåglar och amfibier, exotiska tigrar eller små gotlandskaniner. Nordens Ark är de utrotningshotade djurens park och där finns ett 60-tal olika arter från världens alla hörn. För mer information gå in på www.nordensark.se.

Bohusläns museum
Upplev mer av Bohusläns mångfald, konst och historia. Museet, som är gratis, är mycket välbesökt och bjuder på allehanda aktiviteter. Där finns också en restaurang bara ett stenkast från vattnet. För mer information gå in på www.bohuslansmuseum.se.

Upplevelsebolaget
Vandra, klättra, paddla kanot eller gör ett besök i Sveriges roligaste lada. I ladan, som är bokningsbar för grupper, finns 600 kvadratmeter äventyr och upplevelser. För mer information gå in på www.upplevelsebolaget.se.

Göteborg och Liseberg
Sveriges andra stad är känd för sin gästfrihet och sköna avslappnande stämning. Här hittar du ett rikt utbud av kultur och myllrande stadsliv. Här finns också Nordens största nöjespark, Liseberg, med 37 åkattraktioner, hundratusentals vackra blommor, underhållning och mycket mer.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.