STF Grövelsjön Fjällstation

Längdskidåkning

För dig som tycker om skidåkning i preparerade spår och samtidigt vill få fjällkänsla är möjligheterna i Grövelsjön nästan oändliga. I ett spårsystem på 100 km som även sträcker sig in på norska sidan går det både att göra dagsutflykter i lugnt tempo eller skaffa sig mängdträning utan att behöva åka i samma spår två gånger.

Officiellt Vasaloppscenter
Sedan våren 2015 ingår STF Grövelsjön Fjällstation i Vasaloppets nätverk av officiella center. Ett officiellt Vasaloppscenter är en anläggning som genomgått Vasaloppets noggranna kvalitetskontroll. Det betyder att du som gäst ska erbjudas bra träningsmöjligheter, kunna få hjälp med utrustning och teknikträning samt kunna bo och äta bra.

STF Grövelsjön Fjällstation är officiellt Vasaloppscenter för längdskidåkning och löpning. Vi arrangerar ett antal träningsläger för dig som vill slipa på tekniken inför ett lopp, få mängdmil i kroppen eller testa på längdskidåkning för första gången. Ta din träning till nya nivåer i vår vackra fjällmiljö!

Längdskidskola
Välkommen att utveckla din skidåkning. I samarbete med Experience Grövelsjön erbjuder vi skidlektioner med certifierad skidcoach.boe
Pris: 75 min 1-2 personer 895 kronor. 3-5 personer 300 kronor extra per person.  Du blir kontaktad efter bokningen för att stämma av plats, betalning och önskemål med lektionen. Boka skidcoach online

Kontakta skidcoach via telefon: +46 73-826 60 85

Spåren
Här kan du se aktuell spårstatus i Grövelsjöfjällens spårsystem

Ta en titt på spårsystemet. Ladda ned spårkartan här.

Spåravgift
Grövelsjöfjällen turistförening (GTF) är en sammanslutning av aktörer i området som sköter spåren. För att kunna hålla befintlig standard, förnya och underhålla samt utveckla spåren tar vi ut en spåravgift i form av att man köper ett spårmärke.

Fjällbokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-12

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.