Upplev mer

Genom skogar och ängar, längs sjöar och stenmurar, förbi stugor och gärdsgårdar – här får ni uppleva det genuina Småland. I vår närhet finns en mängd olika spännande aktiviteter för olika åldrar, tycke och smak. Vi hjälper gärna med kartor och tipsar om utflyktsmål och våra egna favoriter.

Vandra

Detta är författaren Vilhelm Mobergs hembygd! Historiens vingslag känns när ni passerar de kända byarna och platserna från Mobergs världsberömda bok om ”Utvandrarna”. Utvandrarleden går rakt genom gården, det är bara att snöra på kängorna.

Leden är en drygt 10 mil lång rundtur som kan vandras eller cyklas, vissa sträckor kan även paddlas. Den går genom gran- och lövskog, men också förbi ängar, sjöar och åar. Caféer och gårdsbutiker dyker upp som perfekta rastplatser. Längs leden finns också ett antal viloplatser med vindskydd, där man kan förtära sin medhavda matsäck. Det finns också ett flertal badplatser där man kan stanna och ta sig ett dopp. Du kan börja och sluta var du vill och gå valfritt antal etapper. Markeringen är orange och leden är skyltad med orange text: vandringsled.

Utforska Glasriket

Herrgården ligger mitt i Glasriket där det tillverkats munblåst glas sedan 1742. Här görs både bruksglas och konstglas i världsklass och som besökare kan du komma ända fram till glasugnarna för att se när det skapas. Att se den glödheta glasmassan förvandlas till spröd kristall eller robusta skålar är närmast magiskt. Det finns ett stort antal glasbruk och hyttor öppna för besök och möjlighet att köpa glas. På flera ställen i Glasriket finns fina utställningar glasutställningar att besöka. Utställningarna finns i miljöer som är unika för varje ställe och på vissa ställen har du även chansen att möta någon av formgivarna. Närmast Grimsnäs Herrgård ligger Skrufs Glasbruk (3 km).

Cykla

Vi har trevliga kartor för cykelturer i Glasriket. Ta med egen cykel eller hyr av oss.

Bada och fiska

Flera badsjöar finns i området och för ädelfiske kan du bege dig till Skruv, 3 km, där du kan hyra fiskespö och lösa fiskekort. Metspön finns även att hyra hos oss om du vill fiska i Ljudersjön 1 km bort.

Plocka bär och svamp

Naturen är vår närmsta granne. Ta med korgar eller låna av oss och gå ut i skog och mark för att leta bär och svamp.

Se tillgänglighet och boka. Från 395 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.