STF Glamping Höga Kusten

Boende

Vårt boende består av tre mysiga glampingtält ute i skogen intill vår gård belägen nära Undrom i Ångermanland på Höga kusten. Alla tält är väl avskilda från varandra så att du som gäst får en egen del av naturen att upptäcka. Du kan välja mellan tältplatserna Hill, Forrest eller Countryside. Tälten har lite olika antal bäddar, vilket framgår när du bokar. Det framgår även hur många personer som ingår i priset. För vissa av dem finns möjlighet att nyttja fler sängar i tältet. Om detta önskas meddela oss vid bokningen. Den ytterligare kostnaden för dessa personer betalas till på plats.

Alla tält är gjorda av hållbar canvasduk och inredda med mysiga sängar och en kamin, bord och pallar/stolar. Sängarna är alltid bäddade med varma filtar och extra fleecefilt. Våra tält är utrustade med värmekamin, som både ger värme och mys. Du ska inte behöva frysa oavsett årstid, men vi rekommenderar att du tänker igenom din packlista och packar med kläder som är anpassad efter säsong. Om du besöker oss när det är lite kallare så är det en bra idé att ta med en varm pyjamas, mössa och varma strumpor.

Torrdass finns på gångavstånd från tälten. Vår bastu (året runt) och badtunna (endast sommar) ligger mitt i naturen och bokas för en extra härlig upplevelse. Dessa ingår dessutom i ditt logipris. Vår naturnära utomhusdusch, vilken består av en enkel vattenslang, finns för uppfräschning och under vintern erbjuder snön naturlig rengöring och svalka efter bastubad.

Vi välkomnar dig vid ankomsten mellan 15:00 och 17:00. Du får då en korg med termosflaska med varmt vatten för kaffe eller te, en flaska kallt vatten, extra fleecefilt, två pannlampor och ett startset för att tända kaminen. Vi tillhandahåller rent dricksvatten varje dag. Avståndet från parkeringen till tältet är ca 50 meter.

Vi serverar frukost och middag i grillkåtan eller på uteplatsen nära denna. Middagen serveras kl 18.00 och vi äter den gemensamt runt elden. Skulle du av någon anledning inte kunna vara på plats till kl 18 ber vi att du hör av dig.  Till maten serveras alkoholfria drycker och vi avrundar med kaffe för den som önskar. Vi serverar alltid en fast varmrätt, och om du har allergier eller är vegetarian behöver du därför meddela oss detta i god tid före din ankomstdag. Vi ber dig observera att vi inte är en traditionell restaurang, varför vi endast har råvaror hemma för dagens bokningar. Det gör även att vi kan vara hållbara och hålla oss till lokala och säsongsbaserade råvaror.

Frukosten serveras som en frukostbuffé, där du kan steka ägg med bacon eller göra en smörgås över öppen eld. Vi kommer överens om tider för frukosten vid middagen dagen innan, och du själv kan bestämma vilken tid som passar dig bäst.

Som en del av upplevelsen och möjligheten att komma bort från vardagens stress och rutiner har vi valt att inte ha wifi hos oss. Det kan dock vara bra att veta att det i grillkåtan finns el där du kan ladda din telefon om det behövs. Observera att det heller inte finns elektricitet, rinnande vatten eller andra bekvämligheter. Allt för den totala upplevelsen.

Bastu och Badtunna
Vår vedeldade bastu ingår och förstärker upplevelsen hela året runt. Vår uppvärmda badtunna finns tillgänglig enbart under sommaren. I den vedeldade bastun och uppvärmda badtunnan kan du njuta av skogens ljud, den enorma natthimlen och – om du har tur – Norrskenets dans över vinterhimlen. Du bokar din egen tid för bastu och eventuellt badtunna. Vi skickar ett sms till dig före ankomst, då du välja önskad tid. Handdukar ingår, men ta med egna flip-flops eller badrock. Vår bastu är utrustad med en finsk braskamin och ett omklädningsrum. Du kan duscha ute under träden i vår naturdusch. Vintertid erbjuder snön skön svalka efter bastubad.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.