STF Forsvik Vandrarhem

Mer om STF Forsvik Vandrarhem

I sexhundra år har det funnits industrier i Forsvik – från såg till kvarn – alla drivna med vattenkraft. I en av brukets arbetarbostäder från 1860-talet hittar du STF Forsvik Vandrarhem. Här kommer du att känna industrihistoriens vingslag.

Hos oss väntar modernt boende i gammaldags miljö. Vi har utfört en varsam renovering med antikvariska metoder. Vacker pärlspont, järnspisar och bevarade skurgolv är bara några av detaljerna som förhöjer upplevelsen.

Här väntar 13 stora rum: enkelrum, dubbelrum och familjerum. Egen dusch och WC finns i vissa rum, medan andra har eget pentry. Det går utmärkt att hyra sänglinne och handduk hos oss, så kan du packa lätt.

Incheckning sker kl. 15.00-18.00 och utcheckning kl. 09.00-11.00. Under högsäsong (juni till augusti) är receptionen bemannad vid dessa tider. Övriga månader (april, maj och september) går det bra att avtala tid via telefon eller mail.

Vill du vakna upp till en framdukad frukostbuffé? Då kan du boka till detta och äta på närliggande Kafé Ada, där buffén serveras mellan kl. 08.00 och 10.00. Det mysiga kaféet har öppet under juni–augusti och ligger på bruksområdet, i den gamla mjölnarbostaden. Det går även fint att komma hit och beställa en rykande het kopp kaffe, njuta av hembakt fikabröd, äta Kling-glass eller sätta tänderna i en räksmörgås.

Det trivsamma boendet gör oss till en perfekt plats att hålla kurser och konferenser. När våra generösa rum inte räcker till finns tillgång till lämpliga lokaler i närheten. Bland annat ligger trevliga konferensrum i Forsviks brukskontor, precis mitt emot vandrarhemmet.

Varmt välkomna till Forsvik!

*****
Anpassningar med anledning av Corona
För att du som gäst ska känna dig trygg när du kommer till oss i Coronatider har vi gjort nedanstående anpassningar i vår verksamhet. Denna information kan komma att uppdateras löpande.

Hos oss bor du i ett litet samhälle. Vi ligger avskilt vid vattnet, omringade av gröna områden och historiska byggnader.

• Många rum har eget pentry med full kapacitet för att laga frukost och enklare mat
• Frukost kan köpas och avnjutas i min stora trädgård under sommarmånaderna.
• Vi har 4 entréer för att minimera kontakt med andra gäster
• Möjlig in & utcheckning utan fysisk kontakt
• Allmänna utrymmen städas minst två gånger om dagen och ytdesinficeras
• Gäster placeras i rum så långt ifrån varandra som möjligt för att undvika att använda samma allmänna WC/dusch
• Slutstäd ingår alltid och vid längre vistelse erbjuds extra städning

*****

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.